Wat is een gietvloer?

Zoals het woord al zegt, is dit een vloer die wordt gegoten. Door deze nieuwe techniek waarin de zwaartekracht wordt gebruikt en de vloer als het ware uitvloeit, is het resultaat altijd een mooie vlakke en egale vloer. Uiteraard zijn er ook weer verschillen in kwaliteit. Zo zijn er bijvoorbeeld gietvloeren die geschikt zijn voor woonkamers en gietvloeren die beter geschikt zijn voor bedrijven.

Welke gietvloer past bij jou?

In grote lijnen zijn gietvloeren onder te verdelen in Polyurethaanvloeren (PUvloeren) en Epoxyvloeren (EPvloeren).
Over het algemeen is een PUvloer geschikt voor woonhuizen en is een Epoxyvloer geschikt voor bedrijfsmatige toepassing.

Wat is het verschil?

Een PUvloer is vooral geschikt voor woonhuizen omdat deze vloer warm aanvoelt en daarbij ook geschikt is voor vloerverwarming. Tevens is deze vloer kleurvast en elastisch. De PUvloer is goed te combineren in kleur en design. Daardoor is de vloer niet alleen te gebruiken in woningen, maar ook geschikt voor gebruik musea, kantoren en dergelijke. Vooral in combinatie met een paar mooie terrasdeuren valt er veel te winnen met deze vloer. Omdat de vloer vloeistofdicht is, is deze vloer ook gemakkelijk schoon te maken.

De EPvloer is vooral geschikt als bedrijfsvloer maar is ook zeer geschikt als vloer in showrooms en bijvoorbeeld keukens. Deze vloer is harder en beter bestand tegen mechanische- en chemische- belasting dan de PUvloer. De vloer is minder elastisch dan een PUvloer en is daarom minder geschikt voor gebruik in woonkamers. Deze EPvloer is wel zeer hygiÎnisch en wordt daarom ook wel gebruikt bij instellingen waar hygiÎne belangrijk zoals bijvoorbeeld in ziekenhuizen, maar ook vindt deze vloer zijn toepassing in cleanrooms.

Conclusie

De keuze over welke soort vloer het meest geschikt is voor welke toepassing is hierboven beschreven. Daarnaast is een ieder natuurlijk vrij om zijn eigen keuze te maken. Is er bijvoorbeeld geen sprake van vloerverwarming en heeft met de voorkeur voor een Epoxyvloer in de woonkamer door zijn licht industriële uitstraling dan is dat geen enkel probleem.