Waar moet Taxatie Utrecht aan voldoen?

Wil jij een specialist in taxatie Utrecht? Als je een huis wilt kopen moet je een huis laten taxeren voor de aankoop. Als jouw woning getaxeerd is, weet je zeker dat je de juiste prijs betaalt voor het huis. Je legt dan eigenlijk de prijs en de waarde van het huis officieel vast op papier. Dit moet echter gedaan worden door erkende en ervaren taxateurs. Een bekende taxateur is Gusto Caza, ze voeren de woningtaxatie of bedrijfstaxatie uit en vertellen jouw hoeveel het huis waard is.

taxatie Utrecht

De geldverstrekkers

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten voor een woning / bedrijfspand zal de hypotheekverstrekker geïnteresseerd zijn in de waarde van de woning. Een taxatie Utrecht is dan de hypotheek van het huis of bedrijfspand verplicht. Daarnaast stelt de hypotheekverstrekker verschillende eisen die aan de woningtaxatie moeten voldoen. Zo kan niet zomaar een willekeurig persoon de taxatie verrichten. Nee, dit moet gedaan worden door een taxateur die erkend is en ingeschreven staat in de taxatie registers (VastgoedCert of SCVM). Als dat rond is moet het taxatierapport die wordt opgesteld van de woning / bedrijfspand voldoen aan de normen die zijn vastgelegd door het CHF (Centraal Hypothecair Fonds). 

Geldverstrekkers zoals banken, eisen dus een gevalideerde taxatie Utrecht, dit houdt in dat het taxatierapport en de taxateur aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), is een onafhankelijk, landelijk taxatie instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Neem gerust contact met hun op als je het niet zeker weet!