Een ambachtelijke visgraat vloer

Iedere moderne woning heeft het, een ambachtelijke visgraat vloer. Op dit moment hechten steeds meer mensen waarde aan de sfeer in hun woning. Om de juiste sfeer in een woning te kunnen creëren, is het van belang dat alles in balans is. Daarnaast is het belangrijk dat de juiste vloer in de woning ligt. Zonder dat de meeste mensen het doorhebben, zorgt een vloer voor veel extra sfeer. Tenminste, als je de juiste vloer met het juiste patroon aanschaft. De vloer die voor veel extra sfeer kan zorgen wordt ook wel de visgraat vloer genoemd. 

Visgraat Vloer

Hoe ziet deze vloer eruit?

De kans is aanwezig dat je ooit al eens een zogenoemde visgraat vloer hebt gezien. Doordat steeds meer mensen voor dit type vloer kiezen, zijn er ook steeds meer mogelijkheden met deze vloer. Zij zijn er allerlei verschillende kleuren en uitstralingen te verkrijgen. Daarentegen is het patroon altijd hetzelfde. De verhoudingen van dit patroon hebben continu dezelfde afmetingen, namelijk een lengte van 45 cm en een breedte van 9 cm. Wanneer je op zoek bent naar dit type vloer, zal het patroon dus altijd hetzelfde zijn. Je kunt het patroon natuurlijk wel in verschillende richtingen draaien. Als je het patroon een kwartslag draait kan dit al een hele andere uitstraling geven.

Hoe vind je een passende uitstraling?

Voordat je de juiste kleur uit kunt kiezen, is het belangrijk dat je goed onderzoek doet. Dankzij het juiste onderzoek heb je de mogelijkheid om een goede sfeer te creëren. Echter, het is hierbij wel verstandig om te kijken in een fysieke winkel. Als je in een fysieke winkel bent, kun je advies krijgen van een expert. Bovendien zie je alle materialen en kleuren met eigen ogen in plaats van op het beeldscherm.

houten vloer leggen