Vijf manieren om jouw fotolijsten uniek te maken

Tegenwoordig is het aanbod van fotolijsten enorm. Vrijwel elke winkel heeft wel een paar lijstjes in het assortiment, maar wat is nou leuker dan de fotolijstjes pimpen, zodat ze perfect passen bij jouw foto’s of kunst én duidelijk jouw persoonlijkheid overbrengen? Hier zijn vijf tips om jouw lijstjes te pimpen.

Verven

Als je nog een oude fotolijst hebt liggen en je wil minimale moeite doen, maar ook niet al te veel geld uitgeven aan een nieuwe lijst, dan kan je die oude lijstjes van een nieuw likje verf voorzien. Als het houten lijsten zijn dan kan je ze heel gemakkelijk even schuren en vervolgens verven. Met kunststof lijsten kan dit ook, maar dan werkt een spuitbus misschien fijner. Zo krijgen jouw oude lijstjes weer nieuw leven in zich geblazen.

Zagen

Wil je wel wat meer moeite doen om jouw lijstjes te veranderen, dan kan je altijd nog de zaag erbij pakken. Zaag de hoeken van je vierkanten lijsten rond of figuurzaag vormpjes in de randen die te maken hebben met de foto of kunst die je in het lijstje gaat doen. Even schuren en misschien nog verven, dan herken je het oude lijstje niet meer terug.

Plakken

Mocht je goede lijm in huis hebben, dan kan je met papier vormen knippen en deze op jouw lijst lijmen. Wees zo uitbundig met je knipsels als je wil. Ook kan je hiermee mooi de lengte van jouw lijst vergroten of hem stukken breder maken dan hij was. Mocht papier te simpel zijn voor jouw smaak, kijk dan eens naar mooie stukken filt of andere materialen die je kan vinden in de knutsel afdeling van bijvoorbeeld de Action.

Glitters

Voor een opvallend, glinsterend lijstje kan je heel gemakkelijk glitters op je lijst plakken. Doe de glitter in een bak die groot genoeg is voor jouw lijst, stop een dunne laag doorzichtige lijm op je lijst en doop hem vervolgens in de bak met glitters. Als je dit gaat doen, kan je ook spelen met figuren of letters die je op je lijst wil in glitters, dan lijm je die eerst en doop je het vervolgens in de glitters.

Boren

Als je een boormachine hebt, kan je ook gaten boren in je lijst. Doe dit bijvoorbeeld in een boven hoekje, zodat je een leuke talisman aan je lijstje kan knopen. Je kan ook gaten boren in de bovenste hoeken om jouw lijstje op een andere manier op te hangen aan de muur. Kies een mooi touw of lint uit en knoop het door de gaten heen. Ook kan je hier en daar gaatjes boren en deze aan de achterkant beplakken met zilverfolie, zodat je definitie aan je lijstje toevoegt.

Wat je ook met jouw lijstje doet, maak het eigen en kijk naar wat past bij wat in de lijst gaat, dan kan het niet fout gaan.