Meer weten over Cedar

Cedar is een waardevol en veerkrachtig huishoudelijk hardhout dat aan zowel de west- als de oostkust van de Staten wordt gedaan. Het wordt gewaardeerd voor vele meer, bestaande het feit dat het van nature weer- en ongedierte bestendig is, een aangenaam en herkenbaar aroma heeft en prachtig is om naar te kijken. De kleur van cederhout begint als diep roodbruin, iets roder dan kersenhout, kan sterk verschillen op basis van de groeiomstandigheden van de boom die in de loop van de tijd zal veranderen wanneer ze zich ontwikkelen aan zon en zuurstof.

Cederhout wordt significant gebruikt

Cederhout wordt vaak gebruikt vanwege hun natuurlijke schoonheid; dus zijn ze meestal niet vermomd in het kader van een bouwproject. Met zijn visuele aantrekkelijkheid verleend cedar zich echter voor verschillende toepassingen zoals gevelbeplating, afrasteringen, trimmen en terrasplanken. Bovendien kunnen, vanwege de geur en natuurlijke insectenwerende eigenschappen, verschillende soorten cederhout worden gebruikt om lades en andere kledingopbergers te maken. Sommige soorten cederhout kunnen ook worden gebruikt om muziek, boten en andere kleine dingen te fabriceren.

De verandering in de kleur van Cedar in de loop van de tijd

Natuurlijk hout verandert in de loop van de tijd van kleur als gevolg van chemische interacties tussen extractieven in het hout, zoals olie, en de omgeving, vooral via zuurstof en UV-straling. Lichtere houtsoorten hebben de neiging om donkerder te zijn. Cedar is ook een onderscheidend boom omdat het zilver van wordt in plaats van zacht, gemengd van een verworven patina. Bovendien is de kleur aanzienlijk opvallend en kan snel optreden. Als u de voorkeur geeft aan het verweerde aspect van een strandhuis van een oude boerderij, kan cedar dit zelf bereiken. Een element van het verweringsproces van cedar dat de eigenaren niet leuk vinden, is wanneer het ongelijk grijs wordt.