Vijgenbomen kweken in koude klimaatgebieden

Vijgenbomen komen meestal voor in gebieden met een mediterraan klimaat. De meeste mensen gaan ervan uit dat de boom het niet goed kan doen in koudere klimaten. Dat kan waar zijn als ze op dergelijke gebieden niet goed worden gegeven. Om vijgenbomen in koudere klimaten te laten groeien, is menselijk ingrijpen nodig. Er zijn winterbestendige boomsoorten die het heel goed doen in koude streken. Dergelijke bomen zijn de Brown Turkey en Celeste. Als u gewoon elk type boom wilt planten, kunt u dit type bomen kiezen. Als je er echter klaar voor bent om tijdens de koude seizoenen voor een vijgenboom te zorgen, moet je die vijgenbomen planten.

Beste vijgenboom voor het planten van containers

Je houdt de vijgenboom in feite warm tijdens extreem koude klimaten. Om deze reden moet u een boom kopen die u gemakkelijk kunt verzorgen. De dwerg boom zal je beste keuze zijn. Dit type vijgenboom kan in een container worden geplant en bij een raam in uw huis worden bewaard. Het wordt niet blootgesteld aan de externe weerselementen en kan regelen hoe koud of warm het in huis wordt, meestal rond de 70 graden. De boom heeft ook een optimale luchtvochtigheid nodig om te overleven. Het vereist ook een hoog lichtniveau om te helpen bij het bloeien.

Zorg voor vijgenbomen in koude streken

Zoals hierboven vermeld, zal een vijgenboom veel werk vergen om te overleven in gebieden met een koud klimaat. Je moet de juiste soort krijgen die op zijn minst lagere temperaturen kan verdragen. Een andere optie is om dwerg vijgenbomen te planten die naast het raam in een container kunnen worden gekweekt. Dit dwerg type boom heeft ook de juiste zorg nodig om te overleven. Je moet hem naar buiten brengen, zodat hij genoeg zonlicht kan krijgen om zijn bladeren te laten bloeien. In de winter moet je hem bij het raam hebben en ervoor zorgen dat de omstandigheden in je huis optimaal zijn.