Luxe uitstraling in je woning

Vaak gaat er via de woonkamerdeur veel daglicht verloren, ondanks dat veel mensen er glas in hebben laten plaatsen blijf je toch met veel hout zitten. Door het plaatsen van een deur van gehard glas op maat krijg je weer voldoende daglicht binnen, naast het daglicht heb je direct een luxere uitstraling in de woonkamer. Het glas is ook te gebruiken in de keuken als achterwand, maar in combinatie met gelaagd glas is het ook perfect geschikt als balustrade van je balkon of galerij. Ook de douchewand kun je er rustig van laten maken voor een mooie uitstraling. 

gehard glas

Hoe wordt gehard glas gehard?

Gehard glas op maat is veilig om te gebruiken, je ziet vaak ook bij autoruiten dat de ruit in duizenden stukjes breekt om de kans zo klein mogelijk te maken dat je je bezeert als het breekt. Dit geldt ook voor een glazen deur, of een douchepaneel van gehard glas. Door het glas te verwarmen tot een temperatuur van 600 graden, en het daarna af te koelen ontstaat er een trek en duw spanning in het glas. Het glas wordt dan vijf keer sterker dan normaal glas, en je hebt direct de eigenschap dat het in brokjes kapot valt en niet in  gevaarlijke scherpe scherven.

Verschillende kleuren

Niet iedereen vindt gehard glas op maat in de blanke kleur mooi, vaak past een andere kleur kleur ook beter binnen het interieur. Je hebt gelukkig de keuze uit verschillende kleuren, neem bijvoorbeeld een prachtige brons kleur of een grijstint voor het glas. Op deze manier kun je leuk combineren met de andere spullen. Ook de dikte kun je zelf bepalen, een afscheiding op je balkon kun je op deze manier veilige maken. Het glas is vaak te krijgen in diktes van 4 tot 12 mm.