Industriële verlichting: waar kan ik uit kiezen?

Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor een specifieke woonstijl. De een kiest voor een moderne inrichting, terwijl de ander de klassieke woonstijl heel erg aanspreekt. Er zijn echter ook mensen die niet kiezen voor een specifieke woonstijl, omdat ze van alles eigenlijk wel mooi vinden. Toch zijn er een aantal zaken, die in ieder interieur wel een plekje kunnen krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van raamfolie op maat? Deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en soorten. Ook is de industriële woonstijl sterk in opkomst. Daarom ga ik het in dit artikel specifiek hebben over de industriële woonstijl. 

Verlichting

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met de verlichting. Verlichting zorgt namelijk voor de sfeer die echt wil in je huis. Als het gaat om een industriële woonstijl, kiezen veel mensen voor een verlichting met een robuuste uitstraling. De uitstraling is robuust, omdat de lampen gemaakt zijn van staal om metaal. Zeker een stoere look dus!

Raamfolie op maat

Waar kan ik uit kiezen?

Wat betreft verlichting, zijn er verschillende soorten verlichting die je kunt kopen voor een industriële verlichting. Hieronder bespreek ik de verschillende soorten verlichting met je, zodat jij kan gaan voor een look die helemaal bij jou past.

Basisverlichting: ten eerste de basisverlichting. Deze basisverlichting zorgt ervoor dat het licht op een gelijkmatige manier door de hele kamer schijnt. Er zijn hierbij niet veel contrasten.

Taakverlichting: ten tweede de taakverlichting. Dit is een geconcentreerde lichtstraal op slechts één bepaalde plek of een gedeelte van de woning. Dit herken je ook aan het woord ‘taak’, de lamp focust zich slechts op één ‘taak’. Denk aan een bureaulamp of tafellamp.

Sfeerverlichting: als laatste de sfeerverlichting. Deze verlichting zorgt voor de sfeer in huis, die je echt wilt hebben. Deze verlichting heeft zowel wat weg van de taakverlichting als van de algemene verlichting.