De hottub een overbodig iets?

De hottub heeft sinds de jaren twintig van de 20e eeuw de wereld veroverd met zijn geniale ontwerp. Maar is de hottub overbodig? Is douchen beter? Je kunt verschillende kanten opgaan in dit debat. Voor milieu overwegingen moet je kijken naar hoeveel water elk verbruikt. Al kan een hottub van de jacuzzi variant sowieso minder duurzaam zijn. Dat komt doordat een jacuzzi constant verwarmd wordt tijdens gebruik en ook hydro stralen heeft. Dat alles kost extra veel energie. Maar het draait niet alleen om welke het meest duurzaam is.

Douche versus hottub

Het is ook belangrijk om in overweging te nemen welke het leukste is om te gebruiken. Douchen heeft zeker weten zijn positive kanten. Onder het lawaai van het stromende water kun je lekker hard zingen zonder dat iemand je hoort terwijl een jacuzzi meer in de open lucht staat. Maar daar staat weer tegenover dat de jacuzzi geweldig is voor feestjes met meerdere mensen. Je wilt immers niet met zijn allen gaan douchen.

Gebruiksgemak van je duurste dingen in huis

Je hebt in huis allemaal dingen staan die duur zijn en voor de luxe: Een hottub, 3d-tv, stereo-installatie, buitenzwembad en een thuisbioscoop. Dit zijn allemaal dingen die je extra veel genot brengen in het huis maar je weet ook dat tijd geld is. Oftewel, gebruiksgemak is ook relevant als het om deze dingen gaat. Daarom wordt hier gekeken naar hoe gemakkelijk al deze rijke dingen zijn. Een hottub is misschien moeilijk te installeren maar daarna zit je gebakken. De 3d-tv is het makkelijkste om te gebruiken maar biedt ook weer minder genot.

Een stereo-installatie kan onverwachts veel problemen opleveren. Vooral van de technische soort. Een buitenzwembad en een thuisbioscoop vereisen een grote investering voor installatie en je moet ze bijhouden. Vooral het zwembad is veel werk. Dus een hottub of 3d-tv voor de luie mensen en buitenzwembad en thuisbioscoop voor de mensen die werk durven te verzetten. Een nieuwe hottub kopen is in dit geval een goed idee!