De juiste maat bepalen voor jouw dekbed

Wanneer je toe bent aan een nieuw Bamboe Dekbed is het belangrijk om erover na te denken welke maat dekbed je gaat aanschaffen. Dit is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het bed en dus het matras. Wanneer je een nieuw bed aanschaft dat groter of juist kleiner is is dan het vorige bed dan is dit vaak ook het moment waarop veel mensen een nieuw dekbed aanschaffen. Het kan daarnaast ook zo zijn dat je toe was aan een nieuw dekbed omdat de vorige oud en versleten was. Tenslotte is het bij het kiezen voor een maat van een Bamboe Dekbed ook goed om rekening te houden met jouw eigen voorkeur.

Een dekbed voor een eenpersoons bed

Bij een eenpersoonsbed hoort over het algemeen ook een kleiner dekbed. De maten voor een eenpersoons dekbed verschillen echter nog wel onderling en dit is dus iets om rekening mee te houden bij het uitzoeken van een nieuw dekbed. Welke maat eenpersoons dekbed het beste bij jouw bed past kun je bepalen aan de hand van de grootte van het bed. Ook als je een twijfelaar hebt kun je hierop prima de grotere eenpersoons dekbedden gebruiken. Een andere reden waarom je een eenpersoons dekbed zou willen aanschaffen is wanneer je een tweepersoonsbed hebt maar de voorkeur geeft aan het gebruiken van twee losse dekbedden.

Een dekbed voor een tweepersoons bed

Voor tweepersoons bedden zijn uiteraard ook tweepersoons dekbedden te koop. Deze dekbedden zijn een stuk groter dan de eenpersoons dekbedden. Ook bij deze dekbedden geldt wel weer dat er onderling nog wat verschil kan zitten in de maten. Wanneer je een twijfelaar hebt kun je dus gaan voor een eenpersoons dekbed maar je kan er net zo goed voor kiezen om een tweepersoons dekbed te gebruiken voor een twijfelaar. Tenslotte zijn er ook nog extra grote dekbedden die nog groter zijn dan de standaard tweepersoons dekbedden. Deze dekbedden zijn handig voor wanneer je een bed hebt dat groter is dan een standaard tweepersoonsbed maar ook wanneer je gewoon graag een grotere deken wilt gebruiken op een standaard tweepersoonsbed.