Een mooie keuken!

Als je een nieuwe keuken wil er een natuurlijke look in terug laten komen , dan kan je dat goed met hout doen! Dan krijgt het een eigentijdse en nostalgische uitstraling. Vaak zie je dit ook in landelijke woonstijlen eikenhout terugkomen, het is een echte blikvanger voor het oog.

Hout is natuurlijk het materiaal om uw design keuken en warme en gezellige uitstraling te geven. Eikenhout is ook zeer goed te combineren met strakke hoogglans accenten en moderne keuken apparatuur. Of ga je toch meer voor een industriële keuze? Eik laat zich zeer gemakkelijk combineren en heeft altijd een robuuste uitstraling.

Wel vergt een houten tafelblad iets meer aandacht dan bijvoorbeeld een stenen blad. Er zijn een paar kleine tips om om plekken over beschadigingen te voorkomen. Deze zijn:

Gebruik onderzetters voor glazen of hete pannen op de tafel, dit voorkomt lelijke kringen of verbrand hout.

Bedek uw houten meubels ook niet een lange tijd met een deken of lakens. Op deze manier komt er geen lucht bij het hout.

Hou de temperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte waar de meubels staan zo veel mogelijk stabiel. Hout kan namelijk slecht tegen temperatuurschommelingen en zal hierdoor uitzetten en krimpen waardoor je scheurtjes zal zien.