Welke tuin past bij jou?

Bij vrijwel elke tuin is er een geschikte tuinstijl te vinden. Door te kiezen van een dergelijke stijl is er direct meer overzicht in de tuin en ziet de tuin er ook wat rustiger uit.

De moderne tuin

Houd je van een strakke uitstraling die je tegelijkertijd een happy en comfortabel gevoel geeft? Dan is de moderne tuin de ideale tuinstijl voor jou! Het fijne van deze stijl is dat ook weinig onderhoud nodig is om deze tuin goed te houden. Dit komt doordat deze tuinstijl grotendeels is opgebouwd uit kwalitatief hout of kunststof. Doe je terrasdeuren open en je staat direct in je mooie tuin! Daarbij mag natuurlijk ook het nodige groen niet ontbreken. Hierbij wordt er voornamelijk gekozen voor diverse onderhoudsarme planten.

Een landelijke tuin

Bevindt jouw woning zich in een natuurlijke omgeving en wil je dit graag doortrekken naar de tuin? Dan is de landelijke tuin ideaal voor jou. Dit soort tuinen zie je vaak bij woningen die buiten een dorp of stad staan. De landelijke tuin benadrukt dan het achterliggende gebied. Doordat niet elk achterliggende gebied hetzelfde is het niet mogelijk om van tevoren te bepalen hoe dit eruit komt te zien. Hiervoor kun je uiteraard wel een hovenier inschakelen om een kijkje te nemen en het achterliggende gebied terug te laten komen in de tuin.

De stadstuin

Niet voor elke tuin is zoveel ruimte als bij een woning die buiten de stad of een dorp ligt. In een stadstuin is vaak de ruimte beperkt. Hierbij moet echter wel de ruimte zoveel mogelijk worden benut om alsnog een rustgevende tuin te creëren. Het beperkt aantal vierkante meters moet namelijk juist worden ingedeeld met tuinpaden en terras dat goed gecombineerd moet worden. Het werken aan de stadstuin is niet altijd even gemakkelijk. Zo is er in de stad vaak weinig ruimte voor het plaatsen van een bus of is de tuin alleen te bereiken via de voordeur.