De schoonheid van Calatheas

Bent u op zoek naar een vleugje schoonheid en elegantie in uw huis? Overweeg dan te investeren in een Calathea. Dit plantengeslacht staat bekend om zijn prachtige blad en zijn onderhoudsvriendelijkheid, waardoor het de perfecte keuze is voor elk huis of kantoor. Laten we eens nader bekijken waarom Calathea’s de perfecte aanvulling voor uw ruimte zijn. Wilt u een Calathea kopen? zal deze gids u op weg helpen.

De schoonheid van Calathea’s

Calathea’s worden gekweekt om hun opvallende bladeren – de bladeren komen in een scala van kleuren en patronen die lijken op iets uit het schetsboek van een kunstenaar. De bladeren alleen al maken deze planten tot een geweldige keuze voor decoratie, maar ze hebben ook vele andere voordelen. Calathea’s hebben bijvoorbeeld weinig licht en water nodig, waardoor ze gemakkelijk te verzorgen zijn, zelfs als u niet veel ervaring hebt met kamerplanten. Bovendien geven ze tijdens de fotosynthese zuurstof af aan de lucht, wat helpt om de lucht in uw huis of kantoor te zuiveren.

Eenvoudige onderhoudsvereisten


Calathea’s hebben niet alleen weinig licht nodig, maar hoeven ook slechts wekelijks water te krijgen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft (maar niet drassig) en besproei de bladeren af en toe met gefilterd water; zo blijven ze er weelderig en gezond uitzien. Plaats uw plant in indirect zonlicht, zodat hij niet verbrandt of te snel uitdroogt. U kunt hem ook regelmatig verplaatsen, zodat hij de hele dag door wat direct zonlicht krijgt; zo blijft hij gezond en levendig!

Calathea verzorgingstips


Voor de verzorging van uw Calathea zijn er enkele tips om haar mooi te houden:

  • Plaats je plant bij een raam op het oosten voor veel indirect zonlicht gedurende de dag.
  • Geef je plant wekelijks water met gefilterd water; zorg ervoor dat je niet te veel water geeft, want dat kan wortelrot veroorzaken!
  • Besproei de bladeren om de paar dagen met gefilterd water om ze gehydrateerd en gezond te houden.
  • Geef uw plant maandelijks meststoffen voor alle doeleinden – volg de aanwijzingen op de verpakking zorgvuldig op!
  • Verpot eens per jaar met verse potgrond; dit zorgt ervoor dat je plant genoeg ruimte heeft om gezond te groeien.


Of je nu op zoek bent naar een elegant accent of gewoon een gemakkelijk te onderhouden kamerplant, overweeg dan om een Calathea toe te voegen aan je huis of kantoor. Deze prachtige planten vereisen minimaal onderhoud en bieden daarvoor veel schoonheid terug met hun prachtige bladeren en levendige kleuren! Met de juiste verzorging kun je jarenlang van deze prachtige planten genieten zonder enige moeite – wat wil je nog meer? Vandaag nog investeren in een plant is zeker de moeite waard!