Ontdek de vele mogelijkheden van gordijnen

Een gordijn voor ieder interieur

Raamdecoratie is een must voor iedere woning. Want zonder goede raamdecoratie kan iedereen zomaar bij je naar binnen kijken. Weg privacy! Bovendien is raamdecoratie ook handig om vervelende zonnestralen buiten te houden. En het staat gewoon mooi. Raamdecoratie werkt namelijk sfeerverhogend. Zeker als je gordijnen neemt. Er zijn veel verschillende soorten gordijnen. In dit blog lichten we er een aantal toe. Lees snel verder en ontdek welk gordijn het beste past bij jouw interieur.

In betweens

De naam zegt het eigenlijk al, maar in betweens zitten tussen een gordijn en een vitrage in. Ze laten dus wel licht door, maar zorgen tegelijkertijd voor privacy en de juiste sfeer. Dit gordijn is dus multifunctioneel!

Vitrage

Vitrage is licht- en luchtdoorlatend. En dat terwijl ze ook voor de nodige privacy zorgen. Daarom worden vitrages vaak toegepast in woonkamers. Ze maken de woonkamer een stuk sfeervoller. En zijn met ieder interieur te combineren. Van landelijk tot klassiek of juist modern. Er is altijd wel een vitrage die bij jouw interieur past.

Overgordijnen

Overgordijnen zorgen juist voor een verduisterend effect. Wie het lekker donker wil hebben in de kamer, kan daarom beter overgordijnen plaatsen. Daarnaast zorgen deze gordijnen voor een warme sfeer in de ruimte en hebben ze een isolerende werking. De warmte blijft namelijk binnen in de winter, terwijl het zonlicht in de zomer buiten wordt gehouden. Tot slot werken overgordijnen ook nog eens akoestisch. Jouw kamer klinkt met overgordijnen nooit meer hol!

Confectie

Confectie bepaalt het totaalplaatje van het gordijn en de gehele ruimte waarin je het gordijn hangt. Er zijn namelijk verschillende manieren om een gordijn te plooien. Je hebt een enkele plooi, een dubbele plooi, een enkele retour plooi, een wave-plooi of zeilringen. De plooi bepaalt, naast de lichtdoorlatendheid van het gordijn, hoe het gordijn valt. Door deze vele mogelijkheden kun je ongetwijfeld een gordijn vinden dat volledig op jouw wensen aansluit. Vond je dit artikel interessant? En zou je graag meer van onze blogs willen lezen? Klik dan
hier.