Woonkamer make-over: vaarwel verleden, welkom toekomst!

Met de tijd verander je. Je perspectief op verleden, heden en toekomst worden wellicht drastisch gewijzigd. Dat wordt gereflecteerd in je interieur, dat met je meegroeit. Hieronder een aantal tips over de manieren waarop je het uiterlijk van je woonkamer een make-over kunt geven!

Vloer en muren

Ga je voor een specifieke uitstraling? Industrieel, klassiek, modern of iets daar tussenin? Dan zullen je muren en vloer – en misschien zelfs je plafond! – onder handen genomen moeten worden. Tenminste, als die al niet aan je nieuwe eisen voldoen, natuurlijk. Stem kleuren en materialen die je nodig hebt voor je vernieuwde interieur goed op elkaar af. Zorg voor consistentie of laat die juist achterwege als je wilt experimenteren. Maar wees wel zeker van je zaak en maak je woonkamer niet zo druk dat de omgeving op je gasten af komt!

En weet je zeker dat je de deuren in je huis wilt laten zoals ze zijn? Misschien kun je ze een likje verf geven of zelfs compleet vervangen.

Meubels

Het kopen van nieuwe meubels kan een behoorlijk kostenplaatje met zich meebrengen. Bestudeer daarom goed de stijl die je wilt bereiken en ga voor jezelf na welke tafels, stoelen en banken daarbij horen. Misschien kun je ze via Marktplaats of de plaatselijke kringloop wel tweedehands krijgen! In het geval van houten meubels kun je ze natuurlijk altijd nog overschilderen als ze niet meteen de juiste kleur hebben. Kies voor kasten met voldoende ruimte voor televisie en stereo apparatuur, boeken, platen en andere spullen.

Afval

Zowel tijdens het verbouwen als in het vervangingsproces van je interieur onderdelen, kom je een heleboel zaken tegen die je weg wilt gooien. Een groot deel daarvan past – en mag – niet in de kliko. Daarom is het een zeer verstandig plan om een gepaste container te huren, die speciaal bestemd is voor de door jou gekozen afvalstroom. Zo hoef jij niet telkens heen en weer te rijden met je puin maar dit slechts weg te gooien!

Veel plezier met verbouwen.