Welke wasunit kapper werkt het beste?

Je wasunit kapper is een onmisbaar item in je kapsalon. En voor de klant kan het haren wassen een heerlijke, ontspannen beleving zijn of een onaangename ervaring. Juist bij het haren wassen is het belangrijk dat de klant prettig kan blijven zitten, dat je kapper makkelijk bij het haar van je klant kan en zonder morsen kan werken. Je klant wil dat zijn/haar haren worden gewassen, niet ook de nek en kleren. Waar moet je op letten als kiest voor een nieuwe unit om de haren van de klanten te letten? 

Maak een beleving van het wassen

Maak een beleving van het haren wassen en kies een wasunit kapper die daarbij past. Zorg voor een prettige stoel voor de klant om in te zitten en waar de wasbak makkelijk aansluit op het hoofd van je klant zodat deze niet zijn nek hoeft te forceren tijdens het wassen. Zorg daarnaast voor een wasunit met een douchekop die snel juiste temperatuur heeft en behoud, met een straal die niet te hard gaat zodat alleen het haar nat wordt en niet ook oren, nek en kleren. De nieuwe wasunits zien er comfortabel uit en dat zijn ze ook. Dat geeft je klant meteen zin in de wasbeurt. Wil je een echte beleving maken van het wassen? Kies dan voor een stoel met massagefunctie. Je klanten zullen dan nooit meer een wasbeurt overslaan.

Slijtvaste en hygiënische wasunit kapper

Zorg ervoor dat de unit hygiënisch en slijtvast. Let er op dat alle onderdelen die nat worden, zoals de behuizing, roestvast zijn en dat alle materialen makkelijk schoon te maken zijn. Kies voor een wasunit waarbij nekrubbers, roosters en sifons uitneembaar zijn zodat je na gebruik de unit optimaal kan reinigen. Zo hou je je interieur hygiënisch en gaat het lang mee.

Ergonomisch comfortabele unit

Een ergonomische wasunit kapper is in hoogte verstelbaar zodat je medewerkers op de juiste hoogte kunnen werken en geen rugklachten krijgen. Daarnaast is ingebouwde bergruimte aan te raden, zodat je medewerkers alles wat ze nodig hebben bij de hand hebben en niet moeilijk hoeven te reiken om shampoo of een handdoek te pakken. Daarbij kun je denken aan lades in het meubel voor shampoo, conditioner, opbergvakken voor handdoeken en een bak voor afval. Dan heb je alles bij de hand om je klant een prettige ervaring te geven.

Stijlvolle en duurzame wasunit kapper

Een wasunit kapper mag stijlvol, maar vooral ook duurzaam zijn. De unit wordt intensief gebruikt en moet een aantal jaar met de zaak mee gaan. Hou de kleuren neutraal, dat geeft een weldadige beleving aan je klanten. Je mag van de wasbeurt een echt verwenmoment maken. Kies voor  duurzame materialen die tegen een stootje kunnen, tijdloos zijn qua uitstraling en lang mooi blijven.