Welke kleur voegen zijn geschikt voor in de badkamer?

Als je mooie tegels hebt uitgekozen voor in de badkamer, zijn de voegen de volgende stap. Je hebt hier misschien nog niet eens bij stilgestaan. Er zijn allerlei verschillende soorten voegen en om de juiste te kiezen bij jouw tegels, heb je meer informatie nodig. Ben je benieuwd welke kleur voegen mooi zijn voor in de badkamer? Lees dan verder en kom erachter!

De noodzaak van voegen

Om te beginnen is het belangrijk dat je weet waarom er voegen worden gezet in de badkamer. Om de tegels zo lang mogelijk mooi te houden, worden er voegen geplaatst. Deze beschermen de tegels tegen vocht en vuil. Ze hebben niet alleen een praktische reden, maar ze maken het tegelwerk ook echt af. Met de voegen kan er diepte worden gelegd tussen de tegels, wat zorgt voor een mooier beeld.

De kleur kiezen

De kleur van de voegen hangt af van de kleur van de tegels. Dit is volledig persoonlijke voorkeur. Als je lichte tegels hebt gekozen, worden er vaak lichte of grijze voegen geadviseerd. Het nadeel hiervan is dat deze snel vies worden en dus goed schoon gemaakt moeten worden. Bij donkere tegels worden er vaak gekozen voor een donkere voeg, als de tegels niet mogen opvallen. Als er lichte accenten in de donkere tegel zitten, wordt er meestal juist gekozen voor lichte voegen. Op die manier komen de lichte accenten mooier uit.

Laat je adviseren

Zoals je nu weet, is er geen standaard advies voor de kleur voegen in de badkamer. De kleur is vooral afhankelijk van persoonlijke smaak en dat kan je het beste zelf bepalen. Als je het lastig vindt om een keuze te maken, kun je altijd om advies vragen van een expert. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan kijkje op de website van Betting Ressing Tegels Hengelo en ontdek het aanbod.