Tegelvloer houtlook kopen; waarom dat een goede beslissing is

De houten vloer is immens populair, want een mooie vloer van hout brengt meer sfeer en warmte in huis. Maar een houten vloer brengt ook uitdagingen met zich mee! Denk aan verkleuringen door zonlicht, planken die bol gaan staan door vocht of aan splijtende vloeren wanneer het hout gaat uitzetten en krimpen door temperatuurverschillen. Met een tegelvloer houtlook heb je die problemen niet terwijl een houtlook tegel ook niet van echt hout te onderscheiden is. In onze blog vertellen we waarom het aanschaffen van een houtlook tegelvloer een goede beslissing is.

Tegelvloer houtlook is een stuk goedkoper dan een houten vloer

Een tegelvloer houtlook is een stuk goedkoper dan een echte houten vloer. Niet alleen de aanschafprijs is anders, maar tegels hebben ook veel minder onderhoud nodig dan een vloer van echt hout. Ook is de kans op schades groter waardoor je dure reparaties moet uitvoeren of zelfs de vloer gedeeltelijk of in zijn geheel moet vervangen. Goed onderhouden vloertegels gaan daarentegen jarenlang mee en houtlook tegels zijn ook niet van echt hout te onderscheiden. Het verschil merk je wel als je eroverheen loopt, want tegels zijn natuurlijk een stuk kouder dan houten planken. 

Tegelvloer houtlook zorgt voor minder kans op schade

De prijs is niet de enige reden om voor een tegelvloer houtlook te kiezen. Want een tegelvloer gaat veel langer mee, en is eenvoudig te onderhouden. Dat heeft te maken het het feit dat houtlook tegels niet vatbaar zijn voor vocht en temperatuurverschillen. Met als gevolg dat tegels niet uitzetten en krimpen. Met een houten vloer heb je deze problemen wel met als gevolg dat de vloer kan beschadigen, dat planken bol gaan staan door vocht en dat hout gaat splijten door de temperatuurverschillen. Het repareren kost vaak enorm veel geld en je ontkomt er soms niet aan om zelfs complete delen of de gehele vloer te vervangen. 

Minder onderhoud

Houten vloeren vergen veel onderhoud. Je moet ze op een speciale manier schoonmaken en je moet ze eens in de zoveel tijd schuren en opnieuw lakken of beitsen. Met een tegelvloer houtlook heb je dat niet. De tegels hoef je alleen maar schoon te maken en dan het liefst met een speciaal reinigingsmiddel voor tegels. Dan houd je de tegels ook langer mooi en gaan ze dus ook veel langer mee. Maar je zou ze ook kunnen schoonmaken met een beetje warm of lauw water en een beetje soda. 

Perfect voor sanitaire ruimtes

Een tegelvloer houtlook is perfect voor de badkamer, want deze tegels zijn vocht- en warmtebestendig. Dus met houtlook tegels kun je toch meer sfeer en warmte in een badkamer creëren zonder de problemen van krimpende en bolstaande planken te ervaren. De tegels zijn ook geschikt voor andere kamers, zoals de woon-, slaapkamer en de keuken. Wil je de kamer of ruimte één geheel maken? Kies dan voor een matchende houtlook wandtegel! Dat geeft een mooi en luxueus effect. Veel houtlook tegels zijn dan ook voor zowel tegens de muren als op de vloeren geschikt.