Wat is mooie buitenverlichting voor in de zomer?

De zomer is voor steeds meer mensen een periode om zoveel mogelijk te genieten in de tuin. Tuinen zijn tegenwoordig steeds meer verlengstukken geworden van de eigen woning. En dat betekent dat de tuin best wat aandacht mag krijgen en mooi ingericht mag worden. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is de buitenverlichting. Goede buitenverlichting of tuinverlichting is belangrijk om ook op zomeravonden nog even lekker van je tuin te kunnen genieten. En, ook niet onbelangrijk: buiten adequate en goed doordachte verlichting installeren zorgt voor extra veiligheid in de avond. Ten slotte verhogen goede buitenlampen en tuinlampen ook de veiligheid in en rond je huis en tuin, omdat je hiermee inbrekers afschrikt. Die houden niet zo van licht als ze op roverspad zijn. Maar wat is echt mooie buitenverlichting? In dit artikel zetten we enkele verlichtingssoorten op een rijtje die je buiten, bij de voordeur of in de tuin, kunt gebruiken voor een efficiënte en mooie verlichting. 

muurlamp voor buiten

Een muurlamp voor buiten met bewegingsmelder

Buitenlampen met een bewegingsmelder zijn momenteel een erg populaire keuze als het gaan om buitenverlichting. Hierbij springt de muurlamp voor buiten alleen aan als er beweging is. Voordelig is natuurlijk dat je hiermee bespaart op je stroomkosten, omdat de lamp alleen aan staat als dat nodig is en zichzelf op een ingestelde tijd weer uitzet. Dit soort lampen is verder veilig. Je hebt beter zicht bij de voordeur of in de tuin. En ook houden muurlampen die op beweging reageren inbrekers buitenshuis!

LED-buitenverlichting voor in de tuin 

Fraai en stijlvol je tuin verlichten doe je tegenwoordig met LED-buitenverlichting. Interessant aan LED gebruiken voor in je tuin, is dat deze verlichtingssoort erg energievriendelijk is. Je gebruikt met LED-lampen tot 90 procent minder stroom. Verder gaan LED-lampen 7 tot wel 10 keer zo lang mee als de traditionele gloeilampen. LED in je tuin plaatsen is dan ook een zeer duurzame keuze. Fijn is verder dat er veel te kiezen valt qua kleurwarmte en kleursoorten. En het wordt helemaal mooi als je je LED-verlichting voorziet van een dimmer om het licht te kunnen bijstellen. Succes en geniet straks van prachtig heldere en relaxte zomeravonden!