Wanneer is je schakelmateriaal aan vervanging toe?

Schakelmateriaal kopen? Regelmatig gepland onderhoud van jouw schakelapparatuur kan de levensduur aanzienlijk verlengen, maar uiteindelijk zul je je zich afvragen of het eenvoudigweg vervangen van het systeem niet een betere investering is. De truc is om te bepalen wanneer het kopen van nieuwe schakelapparatuur opweegt tegen de kosten en moeite die gepaard gaan met onderhoud.

Dit is echt een complexe, moeilijke beslissing om te nemen, en wat goed is voor de ene organisatie, kan verkeerd zijn voor een andere. Elk van de volgende factoren zal jouw uiteindelijke keuze beïnvloeden met betrekking tot schakelmateriaal kopen.

schakelmateriaal kopen

Leeftijd en gebruik

Het bepalen van de levensduur van schakelapparatuur is niet zo eenvoudig als je zou denken, omdat de apparatuur eigenlijk twee verschillende levensduur heeft. Mechanische levensduur verwijst naar het aantal bewerkingen dat mogelijk is zonder elektrische belasting, terwijl de elektrische levensduur verwijst naar het aantal bewerkingen voor een specifieke grootte van elektrische belasting. Als een van beide levensduur is bereikt, is het misschien tijd om te investeren in modernisering of een volledig nieuw systeem. Als de schakelinstallatie echter relatief nieuw is en goed werkt, blijft service en onderhoud de betere optie.

Systeemtype

Verschillende schakelsystemen bieden verschillende onderhoudsschema’s en onderhoudskosten. Krijgt u regelmatig onderhoud of heeft het systeem moeite tussen inspecties door? Zijn de onderhoudskosten redelijk, of kost het onderhoud een groot deel van uw bedrijfsbudget?

Locatiebehoeften

Hoe gebruikt u uw schakelapparatuur? Een systeem ontworpen voor een groot industrieel complex zal heel anders worden gebruikt dan in een commercieel gebouw. Het gebruik heeft invloed op de levensduur en de onderhoudsbehoeften. Als u besluit schakelapparatuur te vervangen, zoek dan naar een systeem dat beter aan uw behoeften voldoet dan het vorige model.

Elektrische overwegingen

De kwaliteit en hoeveelheid elektriciteit die door uw systeem loopt, is van invloed op de bruikbare levensduur van uw schakelapparatuur. Overwegingen zijn onder meer spanning, werkingsduur, stroomschommelingen en piekbelasting / onbelaste hoeveelheden.

Omgevingsfactoren

De omgeving van uw schakelapparatuur kan de prestaties, hoe vaak reparaties of onderhoud nodig hebben en de levensduur aanzienlijk beïnvloeden. Niet alleen spelen temperatuur, stof, vocht, vochtigheid en vervuiling een rol, zelfs hoogte en seismische activiteit zullen de prestaties van de schakelapparatuur beïnvloeden. Bij deze toch al gecompliceerde mix van factoren moet u ook rekening houden met de kosten van het nieuwe systeem, uw relatie met uw serviceleverancier en de mogelijkheid om uw systeem achteraf aan te passen. Het is geen gemakkelijke beslissing, maar wel een belangrijke, met verstrekkende gevolgen.