Palletstellingen ideaal om bulkgoederen te slaan

Producten komen in het magazijn binnen in verschillende maten en soorten. Dat is een nieuw gegeven. Het stockeren van deze producten moet op een veilige wijze gebeuren, zonder dat je veel ruimte verliest. Denk maar in de vorm van een legbord stelling. Wanneer de binnenkomende goederen zwaar en groot zijn gebeurt het vaak dat de pallets op de grond worden gezet. Het nadeel is dat je geen optimaal gebruik maakt in de hoogte van de aanwezige ruimte.

Met palletstellingen kan je eender welk product opslaan

Palletstellingen bieden het grote voordeel dat je eender welk product kunt stockeren op de legbord stelling, zowel lichte en kleine goederen als de iets zwaardere bulkgoederen. Maar wat verstaat men onder de noemer zware bulkgoederen? Dat kan gaan van langwerpige stalen platen, grote stapels stenen tot rechthoekige containers. Al deze materialen moeten binnen de kortste keren worden gestockeerd zonder dat je er veel tijd aan spendeert. Welk product je ook moet opbergen, er bestaat altijd een geschikte oplossing om overzichtelijk op te slaan.

Hoe stapel je bulkgoederen op zoals een legbord stelling?

Hou dan rekening met verschillende factoren zoals de goederen die je wil gaan opstapelen. Vergeet evenmin de afmetingen van het gebouw niet en welke heftoestellen je ter beschikking staan. Zo zal je rekening moeten houden met de doorlooptijd van de aanwezige producten. Hoe zit het bijvoorbeeld met de maximum opslagcapaciteit. Wanneer je het antwoord weet op de voorgaande vraagstellingen, kan je een juiste magazijnpoplossing zoeken.

Verschillende magazijnoplossingen mogelijk

  • De standaard palletstelling

De meest klassieke palletstelling bestaat uit horizontale liggers en een verticaal framewerk. Ze kunnen worden aangepast volgens de afmetingen van het product. Het nut van een klassieke palletstelling is:

  • werknemers kunnen makkelijk aan een product
  • voorraadbeheer is makkelijk uit te voeren
  • flexibel op te bouwen volgens de grootte van de goederen

Een klein nadeel voor dit soort legbord stelling. Je hebt gangen nodig die veel ruimte van het magazijn in beslag neemt.

  • De drive-inn palletsteling

De meerwaarde van een drive-inn opstelling is dat je tot drie kwart meer producten kunt opslaan ten opzichte van een conventionele palletopstelling. Heftrucks hebben de mogelijkheid om vanuit één zijde van de stelling te lossen of te laden, te beginnen van boven naar beneden.