Leren plankdragers

Nieuwe leren plankdragers kopen? Houd rekening met deze factoren

Een van de meest stijlvolle manieren om je wandplanken mee aan de muur te bevestigen is door leren plankdragers te gebruiken. Deze plankdragers zorgen er namelijk bij uitstek voor dat je wandplank niet zo kaal oogt. De meeste aandacht gaat immers uit naar het leer van de plankdragers. Ben je van plan om een set (of meer) van deze plankdragers aan te schaffen? Dan is het aan te raden rekening te houden met de factoren die we in het restant van dit artikel beschrijven.

Afmetingen

Het is belangrijk om goed na te denken over de afmetingen van de plankdragers. Hoe langer je de plankdragers namelijk laat zijn, hoe meer leer er te zien zal zijn, maar ook hoe groter de afstand dan wordt tussen de bovenkant van de plankdragers en de plank zelf. Voor standaardplanken raadt men doorgaans aan plankdragers te nemen van zo’n negentig centimeter lang.

Draagkracht

Leren plankdragers beschikken in principe over een vrij hoog draagvermogen. Besef je echter dat er meer facetten meespelen die het totale draagvermogen van je wandplank bepalen. Dit zijn met name de muur, de plank zelf en de bevestigingsmaterialen.

Kleuren

Plankdragers van leer zijn te verkrijgen in tientallen kleuren. Uiteraard biedt dat de nodige mogelijkheden. Kies zorgvuldig een of meerdere kleuren uit die goed bij je huidige interieur passen.

leren plankdragers

Met of zonder plank

Tenslotte kun je bij sommige aanbieders ervoor kiezen losse wandplanken bij je plankdragers te bestellen. Dat is wellicht aan te raden, want zo weet je zeker dat je plankdragers en wandplanken krijgt die echt bij elkaar passen.