Makkelijk een mooi; een pvc klikvloer

Lees hier over PVC laminaat. Anders dan laminaat van MDF heeft de PVC klikvloer een toplaag die wel lang mooi blijft. PVC dempt meer het geluid dan MDF, en het voelt prettiger aan om erover te lopen. Daarbij is de vloer voordelig en makkelijk zelf te leggen. Kortom de ideale vloer bestaat.

Het meeste werk is de kamer leeg sjouwen

Er zijn korte filmpjes op YouTube over hoe PVC laminaat leggen, en die liegen er niet om, iedereen kan het. Opvallend is dat het ook schoon blijft want anders dan bij laminaat komt er geen zaagsel vrij. Met een hobbymes kort je de PVC delen in, en je klikt het vast aan de rij. Als je besluit om voor een nieuwe vloer te gaan en je kiest voor de PVC klikvloer, het meeste werk is het leeg sjouwen van de kamer en de oude vloer eruit halen. Als dat achter de rug is, gaat het in feite vanzelf. Daarna heb je een vloer die makkelijk schoon te houden is. Naast stofzuigen en dweilen zijn er allerlei handigheidjes te koop om de vloer schoon te maken en te houden.

PVC klikvloer

Een harde vloer heeft nadelen, en de oplossing is nu verkrijgbaar.

PVC is zachter dan tegels of hout zoals MDF. PVC laminaat kan dan ook in de slaapkamer. Meestal wordt er voor de bovenverdieping voor zachtere vloerbedekking gekozen dan beneden, PVC laminaat kan ook boven. Vroeger kon een woning geen hinderlijke galm hebben omdat er veel demping was. Denk aan tapijt op de vloer en overgordijnen van velours. Later kregen we meer lamellen voor de ramen en een harde vloer zoals tegels of laminaat. Nu PVC laminaat bestaat gaan we terug naar vloerbedekking met demping, evenals tapijt het geluid absorbeerde i.p.v. weerkaatste. Dat betekent dat er een stuk wooncomfort weer terugkomt, een woning zonder hinderlijke galm. PVC laminaat is in zoveel kleurentinten te verkrijgen dat er altijd wel één tussenzit die mooi in jouw woning past. Voor de prijs hoef je het niet te laten. PVC laminaat is voordelig naast het feit dat het duurzaam is.