De voor- en nadelen van een betonnen vloer in huis

Beton ciré, een enorm opkomende trend binnen het gehele interieur landschap. Tegenwoordig zie je dan ook niet meer alleen een keuken of badkamer met beton ciré, maar ook de meubels van Beton ciré vloer met industriële look mogen niet meer ontbreken in elke huiskamer. Twijfel je of dit wel de juiste keuze voor jou is of dat je wellicht beter voor een massieve betonsoort zou moeten gaan? Wij bespreken hieronder de voor,- en nadelen van deze nieuwe betonsoort op de markt. 

De voordelen van beton ciré

Wanneer je nadenkt over een meubelstuk van een ‘namaak’ betonlook in je huis, kun je misschien al de kriebels krijgen, maar echt; beton ciré oogt en voelt precies hetzelfde aan als een meer originele betonsoort. Wel zo handig; Beton ciré is wel een lichter variant dat dit zware materiaal en dus veel makkelijker te verplaatsen, wanneer je toch één keer in de zoveel tijd je hele huis zou willen omgooien. En nog een voordeel als je ook eens op dit meubelstuk zou willen zitten; het voelt veel minder koud aan in vergelijking tot het normale beton. En het is ook nog stukken goedkoper en gemakkelijker zelf aan te brengen, een slijtvaste betonstuc beton aparte! Zelf op meubels die niet recht toe, recht aan zijn, maar ook op meubelstukken met reliëf of een vormverschil is deze betonsoort gemakkelijk aan te brengen. 

De nadelen van beton ciré

Ook al is het een feit dat beton ciré op zichzelf veel goedkoper is dan het originele, massieve beton; wel zie je op de markt nog veel verschil in de prijs,- en kwaliteit verhouding voorkomen. Let erop dat je niet meteen voor het ‘goedkoop is duurkoop’ effect zult kiezen, maar doe van te voren een goede research naar het product of de product ervan. Ook is beton ciré, in tegenstelling tot beton, veel gevoeliger voor vlekken of krasjes doordat de dikte van de beton ciré lagen veel dunner zijn dat bij het originele beton. Pas dus op met een hete pan op het beton ciré tafelblad te zetten of met het omstoten van een glas rode wijn, want er bestaat een kans dat je dit wellicht nog voor langere tijd terug zou kunnen zien. Ook raden wij om deze reden niet aan een beton ciré meubel buitenshuis te gebruiken.