Huistuinentafelzijl

Lees over tafelzeilen van huistuinentafelzijl. Sfeer scheppen met een tafelkleed kent iedereen, want wie voorziet met kerst niet de tafel van een kleed met de kleuren groen en rood, en met Pasen een kleed met veel geel? Maar nu zijn er meer mogelijkheden.

Tafelbeschermer met dat beetje meer

Het tafelzeil is al oud. In vroeger tijden was het een soort onderkleed bij het tafelkleed, en daardoor uit het zicht. Later verdween beiden, bijna nergens zag je nog tafelzeil en tafelkleed mits tijdens de voornoemde feestdagen. Maar nu heb je de kans om de oude trend weer nieuw leven in te blazen, maar hierin zijn meer opties. Bijvoorbeeld een transparante tafelbeschermer van 2,2 mm dik. Bij huistuinentafelzeil zijn die in diverse afmetingen te koop. Andere opties zijn gecoat tafellinnen, en geplastificeerd katoen.

tafelzeilen

Wees creatief, mooi en functioneel wordt het altijd

Wat ze vroeger op tafel hadden liggen, was niet verkeerd. Als underlayment tafelzeil, en daarover een kleed. Er was ook veel nijverheid, een tafelkleed wat van borduurwerk was voorzien. Het zal nu mogelijk zijn om zoiets om te draaien. Een mooi tafelkleed, en dan daar overheen de transparante tafelbeschermer. Voor dat borduren zijn trouwens prachtige boorduurmachines, anderzijds zijn er ook liefhebbers die graag zo’n kleed voor je willen maken als je zelf daar geen tijd voor hebt. Dan is het een kwestie van kleden wisselen, inderdaad met kerst het kleed met veel groen, rood en wit erin, en daar dan de beschermer overheen. Dan een periode standaard om daar weer na het paaskleed met veel geel weg te leggen. Mocht het systeem van een mooi tafelkleed met daar overheen de transparante tafelbeschermer niets lijken, dan kies je gewoon voor een collectie tafelzeilen in de vorm van gecoat tafellinnen of geplastificeerd katoen. Dan heb je weer ruitjes op tafel, dan weer stipjes, als er een partijtje is vanwege een verjaardag een kinderprint, om dat weer af te wisselen met dieren of bloemen en planten. In alle gevallen is het mooi en functioneel, en bedenk een tijdje niets van kleden op tafel is ook een afwisseling.