Hoe kan je het best je huis decoreren?

Verhuizen naar een nieuw huis kan een grote stap in het leven zijn, maar het kan ook een tijd van onzekerheid zijn, vooral als het om decoratie gaat. Hoe laat je je ruimte er op zijn best uitzien en tegelijkertijd je persoonlijke gevoel voor stijl weerspiegelen? Doe het goed en u zult eindigen met een comfortabel, gezellig huis. Doe het slecht en je zult eindigen met een mengelmoes van meubels, stoffen en kleuren die nooit samenvloeien tot een aangenaam geheel. Met een beetje planning en door dezelfde stappen te volgen die professionele interieurontwerpers gebruiken, heb je een veel grotere kans op succes.

Begin niet in de meubelwinkel

Velen hebben het advies gehoord om boodschappen te vermijden als je honger hebt, omdat het tot slechte keuzes leidt. Hetzelfde geldt voor meubelwinkels – ga niet in paniek winkelen, alleen omdat je een leeg huis hebt. Ja, je hebt een bank nodig. Maar als je de roze gestreepte bank kiest alleen omdat je hem leuk vindt in de winkel, zonder te bedenken hoe die in de rest de rest van de kamer past, zit je ermee vast. De rest van de kamer zal rond die bank moeten worden gebouwd, en als deze te groot is voor de ruimte, zal hij er altijd ongemakkelijk uitzien. Voor advies over inrichting van de woonkamer, neem gerust eens contact op met Interieuradvies Rijssen.

Begin in de kamer die u wilt inrichten, gewapend met een meetlint en een notitieblok.

Het afstemmen van de schaal van meubels op de schaal van een kamer is van cruciaal belang. Een diepe sofa kan gemakkelijk een kleine kamer overweldigen en slanke stoelen kunnen verdwalen in een wijd open zolder. Voordat u begint met ontwerpen, meet u de lengte en breedte van elke kamer die u wilt decoreren, samen met de plafondhoogte en elementen die in de weg kunnen zitten – trappen, kolommen, radiatoren en andere obstakels. Het is ook een goed idee om raamopeningen te meten, samen met de muurruimte onder, boven en aan de zijkanten van elke raam, om je voor te bereiden op raambekleding.