Hier moet je op letten bij het aanschaffen van vlaggenmasten

Vlaggenmasten worden ook wel vlaggenstokken genoemd. Dit is het gedeelte waar een vlag aan wordt bevestigd. Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van vlaggenmasten. Dit betreft de vorm, lengte en het materiaal van de vlaggenmast. Allereerst moet je vaststellen welke vorm geschikt is voor jouw doel. Cilindrische vlaggenmasten en conische vlaggenmasten worden namelijk voor verschillende doeleinden gebruikt. Vervolgens moet je vaststellen welke lengte het meest geschikt is. Hierbij staat vast dat de vlaggenmast 0,5 tot 1 meter korter moet zijn dan de nok van het gebouw waar de vlaggenmast staat. Tot slot moet je bepalen welk materiaal het meest geschikt is. De materialen polyester, aluminium en hout hebben namelijk allemaal verschillende eigenschappen. 

Waarom een aluminium vlaggenstok aanschaffen?

Aluminium vlaggenstokken worden het meest aangeraden. Dit heeft verschillende redenen. Om mee te beginnen wordt dit zowel in het bedrijfsleven als in het privéleven gebruikt. Aluminium is natuurlijk sterk materiaal en dat maakt het ook duurzaam. Een aluminium vlaggenstok heeft een mooie uitstraling. Deze vlaggenstokken kunnen de volgende kleuren hebben: wit, zwart of zilver. Een ander voordeel van een aluminium vlaggenstok is dat het relatief weinig onderhoud vereist in vergelijking met andere materialen vlaggenstokken. Tot slot is de duurzaamheid een groot voordeel. Aluminium is namelijk milieuvriendelijk materiaal. De levensduur van de vlaggenstok is lang en het is recyclebaar. 

Waarom een polyester vlaggenstok aanschaffen?

Je zou denken dat een vlaggenstok van polyester minder sterk is dan een aluminium vlaggenstok. Dit is echter zeker niet het geval. Wat betreft stevigheid zijn beide materialen ongeveer gelijk. Een voordeel van polyester vlaggenstokken is dat dit materiaal redelijk goedkoop is in vergelijking met andere materialen. Verder valt eventuele schade niet zo snel op bij een vlaggenstok van polyester. De bestendigheid van dit materiaal is dus zeker in orde. Bovendien wordt dit materiaal ook in het bedrijfsleven en privéleven gebruikt.