Zorg voor de beste isolatie van je wandbekleding

Wie een buitenwand wil voorzien van een unieke bekleding, zal al snel zien hoeveel verschillende opties er zijn. Want er zijn letterlijk tientallen soorten wandbekleding om uit te kiezen. Welke het beste bij jou past, hangt van een aantal factoren af. Natuurlijk speelt stijl en smaak een rol hierin. Het is immers belangrijk dat jij het mooi vindt staan, zeker wanneer het om je woonhuis gaat. Maar verder maakt het veel uit hoe de materialen eronder zijn en of er sprake is van goede isolatie. 

Materialen voor op de gevel

Een populair materiaal voor op een gevel in bijvoorbeeld skigebieden maar ook steeds meer in Nederland is hout. Hout ziet er prachtig uit en geeft een gevel een unieke en warme uitstraling. Het is echter niet heel duurzaam. Dat kun je natuurlijk al bevorderen door voor duurzaam gekapt hout te kiezen. Maar dan nog gaat een houten gevel doorgaans minder lang mee dan bijvoorbeeld pvc of metaal. Die stijl moet je natuurlijk wel van houden. Wil je toch graag dat hout op de gevel? Dan zijn er een aantal alternatieven. 

Extra isoleren

Materiaal dat vanuit zichzelf niet voor de beste isolatie zorgt, kan je wel extra isoleren door een extra laag toe te voegen. Dat gebeurt dan vaak aan de binnenkant en het zorgt ervoor dat je niet ineens met een torenhoge energierekening komt te zitten. 

Steenstrips

Wandpanelen in baksteenmotief

Je kunt ook kiezen voor wandbekleding die eruit ziet als bakstenen maar het net niet is. Dan heb je alle lusten van baksteen maar niet de lasten. Met speciale 3D wandpanelen in baksteenmotief ben je voorzien van een prachtige buitenmuur die amper van echt is te onderscheiden. Ze zijn bovendien heel sterk en bevatten een echte laag steen en zand aan de bovenzijde. Isolatie is zo optimaal geregeld.