Woontrend van 2020: een ovale eettafel in de eetkamer!

3x-tips-voor-een-grote-eettafel-in-huis

In 2020 zie je de ovale eettafel steeds vaker terugkomen in Nederlandse keukens, eetkamers en woonkamers. Dit komt doordat deze vorm eettafel het beste van twee werelden combineert: enerzijds de voordelen van een rechthoekige eettafel, maar dan compacter en bovendien een stuk speelser, net zoals bijvoorbeeld een rond model. Maak van de eettafel echt een plek waar je heerlijk urenlang kunt tafelen, zonder dat het een obstakel wordt in de woonkamer. Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

De voor- en nadelen van een ovale eettafel

Een ovale eettafel is een echte eye-catcher in huis. De ovale vorm is er een die je nog niet heel veel tegenkomt. Het grote oppervlak van de tafel maakt hem ideaal voor decoratie, maar tegelijkertijd is hij erg gebruiksvriendelijk. Je zit namelijk niet recht tegenover elkaar, maar naar elkaar toe, waardoor tafelen echt knus wordt. Met name in smalle woonkamers is een ovale tafel ideaal. Enkel in het midden is de tafel namelijk de volledige breedte, waarna hij afloopt naar de punten van de eettafel. Daar waar een rechthoekig model natuurlijk breed is over de volledige lengte van de tafel.

Alle voordelen opgesomd:

  • Met de zitplaatsen rondom zorgt de ovale vorm voor meer gezelligheid.
  • Een ovale eettafel is een statige eye-catcher in jouw interieur.
  • Deze vorm kan in eigenlijk iedere interieur stijl: van landelijk, industrieel tot modern.
  • Er zijn geen scherpe hoeken, waardoor hij veiliger is met spelende kinderen.

Alle nadelen opgesomd:

  • Het vinden van een tafelkleed voor een ovale tafel is lastiger.
  • Je kunt lastig een tafel erbij zetten met een grotere groep.
  • De tafel tegen de muur schuiven is niet mogelijk ivm. de aflopende vorm.
  • Je kunt geen gebruik maken van de zitplekken aan de kopse kanten.

Welke tafelpoot komt er onder de ovale eettafel?

Bij een ovale eettafel ben je vrij beperkt in de keuze wat betreft de tafelpoten. Je kunt immers geen poten kwijt aan de kopse kanten van de tafel. Daardoor is een tafelpoot in het middel van de tafel de enige optie. Je hebt hierbij de keuze uit een kruispoot, spinpoot of v-poot. Elk van deze tafelpoten heeft voldoende stabiliteit, zodat je ook aan de uiteinden van de tafel zonder problemen kunt werken of dineren.