Welke mogelijkheden voor toegangscontrole zijn er?

Heeft u een (bedrijfs)pand met meerdere verdiepingen en tussendeuren? In dit geval kan een toegangscontrole systeem een goede manier zijn voor het beveiligen van de tussendeuren naar verschillende ruimtes / afdelingen. Er zijn verschillende toepassingen voor toegangscontrole mogelijk: alleen met sleutels, elektronisch en een combinatie van elektronische- en sleutelsloten.

Sleutelsloten

Een veel gebruikte manier om deuren in een pand te beveiligen is door middel van cilindersloten. Bij (bedrijfs)panden is het gebruikelijk om met een sleutelplan te werken. Hierbij zijn er sleutels waarmee enkel één of een aantal deuren kunnen worden geopend. Daarnaast heeft u met een sleutelplan ook een aantal lopers; hiermee kunnen (bijna) alle deuren in een pand worden geopend. Wilt u uw pand beveiligen met gewone sloten? Maak in dit geval een sleutelplan.

Elektronische sloten

Het is ook mogelijk om de deuren van uw pand te beveiligen met elektronische sloten. In dit geval kunnen de deuren worden geopend met een tag, pasje, mobiele telefoon of iets dergelijks. Als u toegangscontrole met een mobiele telefoon toepast kunt u zelf bepalen wie wanneer toegang heeft tot bepaalde ruimtes. Elektronische sloten is een veilig systeem omdat u digitale sleutels en tags uit het systeem kunt halen wanneer u dat wilt. Het is tevens mogelijk om te zien wie wanneer waar een deur heeft geopend. Elektronische sloten bieden heel veel opties.

ces-omega-flex-systeem

Combinatie van elektronische- en sleutelsloten

Het is ook mogelijk om een combinatie te maken tussen elektronische- en sleutelsloten. Dit kan handig zijn als bijvoorbeeld de stroom uitvalt of als u een sleutel kwijt raakt.