Van klooster tafels tot klooster eettafels

Originele klooster tafels waren robuuste tafels gemaakt van bomen die vaak geplaatst waren rondom een klooster. Hierdoor het naam klooster tafel. Deze tafels hebben een sterke karakter en een robuuste uiterlijk. Tegenwoordig worden klooster tafels niet alleen gebruikt voor hobby’s of werk. Er worden nu ook klooster-eettafels gemaakt. Deze eettafel zorgt voor een gezellige sfeer in de eetkamer. Mensen krijgen de neiging om na het eten urenlang te blijven zitten en praten. Hoewel deze eettafels bedoeld zijn voor meer landelijke interieurs, kan je ze makkelijk en mooi combineren in bijna alle interieur.

klooster-eettafel

Kenmerken van klooster eettafels

Deze eettafel is gemaakt van uitstekend eikenhout. Tegenwoordig worden ze ook gemaakt van teak en grenen. Deze houtsoorten zorgen ook voor een robuuste en stoere look die men zo graag terug willen zien in een klooster-eettafel. Daarnaast zijn deze eettafels niet alleen te herkennen door hun sterke karakter maar ook aan hun grove, houten poten en stoere tafelblad. Elke klooster eettafel is uniek, want ze hebben allemaal een authentiek uitstraling. Deze eettafels kunnen een rechthoekige of ronde vorm hebben. Als je een bepaalde kleur wilt hebben voor jouw eettafel is dit mogelijk, want je kunt uit een variatie van kleuren kiezen. Je kunt van een lichte tot een donkere kleur kiezen. Wat je ook kiest hangt af van het woonstijl die je graag wilt hebben.

Deze traditionele tafels gaan mee met de moderne tijd

Wanneer je een deze eettafel wilt kopen, kan je tegenwoordig uit een grote selectie kiezen. Deze eettafels kunnen uitschuifbare bladen hebben en sommige kunnen zelfs plaats bieden aan twintig personen. Deze eettafels gaan ook mee met de moderne tijd. Als je geen houten poten wilt hebben, kan je het kopen met ijzer poten. Wil je liever je eigen klooster-eettafel ontwerpen? Geef door aan een specialist wat jouw eisen zijn en hij zult ervoor zorgen dat hij voldoet aan jouw eisen en dat je een eettafel krijgt met de klooster kenmerken. Zorg ervoor dat wanneer je je deze eettafel hebt dat je het blijft onderhouden, zodat de eetkamer jarenlang gezellig en sfeervol blijft.