Tips voor een gezonde en prachtige laurierhaag

Laurier is een populaire plant voor tuiniers vanwege zijn glanzende groene bladeren en veelzijdigheid in de tuin. Als je een weelderige en gezonde laurierhaag wilt, is het belangrijk om te weten hoe je laurier moet bemesten. In dit artikel gaan we dieper in op het proces van laurier bemesten en delen we handige tips van kwekerijtopentop.nl voor een prachtige laurierhaag.

Waarom laurier bemesten belangrijk is

Laurierplanten hebben voedingsstoffen nodig om goed te groeien en gedijen. Het bemesten van je laurierhaag voorziet de planten van de benodigde voedingsstoffen, wat resulteert in gezonde groei en weelderige bladeren. Hier zijn enkele redenen waarom laurier bemesten essentieel is:

 • Bevordert gezonde groei: Bemesting voorziet laurierplanten van stikstof, fosfor en kalium, essentiële voedingsstoffen voor groei en ontwikkeling.
 • Verbetert bladkleur en glans: Goede bemesting zorgt voor diepgroene bladeren met een prachtige glans.
 • Verhoogt weerstand tegen ziekten: Goed gevoede laurierplanten zijn beter bestand tegen ziekten en plagen.
 • Verhoogt de levensduur: Door regelmatig te bemesten, verleng je de levensduur van je laurierhaag.

Hoe en wanneer laurier bemesten

Nu je begrijpt waarom bemesting belangrijk is, laten we eens kijken naar hoe je je laurierhaag moet bemesten en wanneer je dit moet doen.

 • Soort bemesting: Gebruik een uitgebalanceerde meststof met een NPK-verhouding (stikstof, fosfor, kalium) van ongeveer 10-10-10 of 14-14-14 voor laurierplanten. Deze meststoffen voorzien in de basisvoedingsstoffen die je laurier nodig heeft.
 • Wanneer te bemesten: Bemest je laurierhaag in het vroege voorjaar voordat de groei begint en nogmaals in de late lente of vroege zomer. Vermijd bemesten in de herfst, omdat dit de groei kan bevorderen voordat de winter nadert.
 • Hoe te bemesten: Verdeel de meststof gelijkmatig rond de basis van de laurierplanten, vermijd direct contact met de stammen. Gebruik de aanbevolen dosering op de verpakking.
 • Water geven: Na het bemesten, water geven om de meststof in de grond te laten zakken en de wortels te bereiken.

Meer tips voor een prachtige laurierhaag

Naast bemesting zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden voor een gezonde laurierhaag:

 • Snoeien: Regelmatig snoeien helpt de laurierhaag compact en goed gevormd te houden.
 • Zonlicht: Zorg voor voldoende zonlicht, maar laurier verdraagt ook deels schaduw.
 • Water geven: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd wateroverlast.
 • Ziektepreventie: Controleer regelmatig op ziekten en plagen en neem indien nodig maatregelen.

Meer advies op kwekerijtopentop.nl

Voor uitgebreid advies over het bemesten en verzorgen van laurierplanten kun je terecht op de website kwekerijtopentop.nl. Hier vind je waardevolle informatie en hoogwaardige producten om je tuin in topconditie te houden.

laurier bemesten is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je laurierhaag. Met de juiste bemesting en verzorging kun je genieten van een prachtige en gezonde laurierhaag die je tuin siert en je blijft verrassen met zijn schoonheid. Aarzel niet om je laurierplanten te verwennen met de voedingsstoffen die ze verdienen voor een weelderige groei en prachtige bladeren. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!