Tips om de beste fotolijst te krijgen

Het kiezen van een lijst en een lijst kopen voor je kunstwerk of foto kan zo’n karwei zijn! Het kan zelfs ronduit moeilijk zijn. Het is een grote beslissing, omdat een lijst (en de bijbehorende mat) je kunstwerk kan verbeteren of neerhalen. Als gevolg hiervan is het van cruciaal belang om wat tijd en moeite te besteden aan het vinden van het beste frame. Ingelijste afbeeldingen brengen een ruimte samen en maken het uitnodigender.

Afmetingen fotolijst

Wilt u een op maat gesneden lijst kopen en wilt u er zeker van zijn dat uw afmetingen exact zijn om ervoor te zorgen dat uw aangepaste lijst perfect past moet u letten op de volgende punten. Meet u eerst uw kunst of kiest u eerst de fotolijst? Het is heel eenvoudig het juiste formaat frame voor uw foto’s te vinden. Het eerste dat u hoeft te doen, is de afbeelding opmeten om erachter te komen welke maat lijst u nodig heeft. Sommige mensen zullen je vertellen dat je een houten liniaal moet gebruiken om je foto te meten. Maar, gebruik NOOIT een houten liniaal om je foto te meten. Wat je wilt gebruiken is een meetlint.

Marges, kleuren en design

Ten tweede bepaal je welke maat marge je wilt. Tenzij je een specifieke stijl in gedachten hebt die een grotere of smallere mat vereist, raden veel professionele lijstenmakers een matrand van 5 tot 10 cm aan. De lijst mag niet groter zijn dan de standaard, omdat de afbeelding of afdruk er dan vreemd uitziet.

 Als je kijkt naar de kleuren voor de lijst, moet je een keuze maken tussen neutrale kleuren en felle kleuren. Als er highlights in de foto of het schilderij zijn, is het aan te raden om niet voor een fellere kleur voor de lijst te gaan, maar voor een complementair neutraal bereik. Als u niet voorzichtig bent met de kleur van de lijst, kan dit een dof effect hebben op de kwaliteit van de foto.