Til je exterieur naar een hoger niveau met je balkonhek!

Ben jij iemand die graag het uiterlijk van je woning naar een hoger level tilt? Misschien komt het niet gauw in je op, maar heb je al eens nagedacht over het aanpassen van je exterieur? We snappen het goed hoor: misschien denk je bij het aanpassen van het uiterlijk van je woning wel alleen aan het aanschaffen van een nieuwe kleur sierkussens, of misschien verander je toch dat kunstwerk boven de open haard? Waar mensen echter niet bepaald bij stil lijken te staan, is dat je nog zo’n geweldig interieur kan hebben, maar als je extérieur niet netjes is afgewerkt dan valt al die moeite zó in het niet. 

Het aanpassen van het exterieur schijnt voor velen een onbegonnen werk: die kleur bakstenen is nou eenmaal een keertje uitgekozen en die kunnen we er ook niet erg gemakkelijk uit halen. Wat nou als we zeggen dat het aanschaffen van een nieuw balkonhek al garant staat voor een geheel nieuwe look? We inspireren je graag.

Jouw balkonhek en de populaire, industriële trend

Wat wij steeds vaker voorbij zien komen, is de strakke, industriële trend. Het kan goed zijn dat jij net de inrichting van jouw interieur hebt laten inspireren door deze trend, zonder dat je het doorhebt. Hoe leuk zou het dan zijn, om deze trend helemaal tot zijn recht te laten komen door je hek eens aan te passen. Wat hier het aller beste bij zou passen, is een zwart, rechthoekig balkonhek met smalle spijlen. Het liefst zijn deze dan van aluminium gemaakt. 

Een balkonhek, als een striphek of lamellenhek in een zwarte kleur zou werkelijk ideaal zijn voor deze trend. Ook met het aanschaffen van een Frans balkonhek in deze stijl, geef jij je exterieur een heuse make-over. Het voordeel hierbij, is dat dit allemaal niet alleen bij de industriële trend past, maar dat het ook nog eens tijdloos is. Omdat je werkt met een basiskleur, kun je in de toekomst om je balkonhek heen werken, wanneer je bijvoorbeeld een nieuw interieur wilt.

Balkonhek in verschillende materialen

Kun jij je echt helemaal niet vinden in deze industriële trend, dan nodigen we je uiteraard uit om je te laten inspireren door de verschillende materialen die in het assortiment zitten. Door bijvoorbeeld te gaan voor een balkonhek van glas of een balkonhek van hout, ga jij een hele andere kant uit met het exterieur van jouw woning. Uiteraard ben jij de baas over jouw paleisje, dus is het ook helemaal niet gek dat je zelf het best een beeld hebt bij welke stijl ervoor gaat zorgen dat het uiterlijk van de woning het meest tot zijn recht gaat komen. Wanneer je bijvoorbeeld zal gaan voor een glazen hekwerk, met doffer glas, dan kun je iets meer privacy creëren op jouw balkon. Dit is bijvoorbeeld handig, wanneer je een balkon hebt dat aan de badkamer of de slaapkamer grenst. Op deze manier focus je meer op de praktische, dan de esthetische waarde van jouw balkonhek.