Schade aan je vloer? Wat nu?

Het komt regelmatig voor dat er schade is aan een vloer. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er een flinke storm is geweest waardoor een eikenhouten vloer is gaan scheuren of dat een vloerenlegger de vloer verkeerd gelegd heeft. In dit soort gevallen is het vaak de vraag wie er verantwoordelijk is voor het oplossen van de schade en de eventuele kosten die hierbij komen kijken. In het geval dat twee partijen er niet uitkomen met betrekking tot de oplossing of kosten kan er een onafhankelijk vloertechnisch adviesbureau worden ingeschakeld. Hoe het proces in zijn werk gaat en wat een vloertechnisch adviesbureau dan precies doet, lees je in deze blog.

Hoe verloopt het proces?

Het begint altijd met de constatering dat er iets niet klopt aan de vloer. Zoals eerder gezegd kan dit komen door weersomstandigheden of door het simpelweg verkeerd leggen van de vloer door de leverancier. Mocht er geen oplossing komen, dient er een beide gevallen een onafhankelijk partij betrokken te worden. Een vloerenexpert als Gerlof Hofmeijer Consultancy is hiervoor een geschikte partij.

Wat doet een vloertechnisch adviesbureau?

Tijdens het proces komt een expert kijken naar de oorzaak, de schade en de rollen van de beide partijen. Er wordt een grondige inspectie gedaan van het ontstaan van de schade om te kunnen herleiden waar de schade vandaan komt. Wanneer dit allemaal helder is gaat de vloerexpert verder in gesprek met beide partijen om erachter te komen wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor de schade en de eventuele kosten die de schade met zich meedraagt. De uiteindelijke uitspraak die de expert doet is niet juridisch onderbouwd. Mocht het probleem niet opgelost worden, kan het uitmonden in een juridische procedure. De uitspraak van de expert kan hiervoor wel gebruikt worden als onderbouwing en bewijslast.