Op zonvakantie in de herfstvakantie

Vakantie. Dit is hét moment om bij te komen aan het strand van drukke en stressvolle werkweken. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor een leuke actieve vakantie met veel sportactiviteiten en uitjes. Na corona is het eindelijk weer een beetje mogelijk om heerlijk op vakantie te gaan. Naast de zomervakantie willen steeds meer mensen ook op herfstvakantie 2021. Tijdens de herfstvakantie kun je even een weekje tot rust komen. Maar een lekkere zonvakantie in de herfst? Dat ga je in Nederland natuurlijk niet krijgen. Gelukkig is het op andere plekken in Europa nog wel heerlijk weer in oktober. In dit artikel zullen een paar zonnige vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie worden toegelicht. 

herfstvakantie 2021

Zuid-Spanje 

Om te beginnen is het in het verre zuiden van Spanje in heel oktober nog heerlijk weer. Aan de kust is het ongeveer 20 tot 23 graden en in het binnenland maar liefst 25 tot 26 graden. Dit is dus een prima plek voor een zonvakantie in de herfstvakantie. Wel kunnen er tegen het einden van oktober af en toe regenbuien vallen. Costa del Sol en Costa Blanca bieden vooral warm weer. Wel is hier veel toerisme. In het binnenland kun je ook van de zon genieten in plaatsen als Andalusië, Sevilla en Granada. In Zuid-Spanje kun je dus in het binnenland en aan de kust genieten van een heerlijke zonvakantie in oktober. 

Griekenland

De laatste maand van het vakantieseizoen in Griekenland is oktober. Tijdens de herfstvakantie vinden vaak de laatste vluchten voor vakantie naar de Griekse eilanden plaats. De eilanden Kreta, Rhodos en Karpathos zijn de eilanden waar je de meeste kans hebt op warm weer en veel zon. Het zijn gezellige eilanden met veel terrasjes en de heerlijke blauwe zee. Kies op Kos bijvoorbeeld voor de steden Chania of Plakias en op Rhodos voor Rhodos-stad. Dit zijn leuke en levendige plekken in oktober.