Ons advies voor een soepele badkamerverbouwing

Ga je zelf je badkamer verbouwen? Dan zijn er enkele adviezen die onmisbaar zijn voor een soepele badkamerverbouwing. Hieronder delen we deze adviezen graag, zodat je met frisse moed aan de gang kan met jouw badkamerverbouwing.

Plan badkamerverbouwing

Maak van tevoren een duidelijk plan voor je de badkamer gaat (laten) verbouwen. Wat wil je precies gaan verbouwen? Welke materialen of onderdelen dienen er nieuw gekocht te worden? Wat is het budget en wat is de tijdsplanning waarin je de badkamerverbouwing wilt voltooien? Zet dit allemaal duidelijk op papier.

Materialenlijst 

Kijk goed wat voor materialen er nodig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuw badkamermeubel, toilet of nieuwe tegels of leidingkoppelingen. Bestel deze materialen allemaal op tijd, zodat je direct kunt beginnen als je alles binnen hebt.

Planning

Maak per punt een planning. Moet er een gedeelte van je badkamer eerst gesloopt worden? Zet dan de geschatte tijdsduur erachter. Doe dit vervolgens punt voor punt en zorg dat je bij elk punt ruimte hebt voor enige uitloop, zodat je bij een tegenslag niet direct compleet achter loopt op de gehele planning en je hierdoor frustraties of stress krijgt. 

Oude leidingen en afvoeren controleren

Laat een professional controleren of alle oude leidingen en afvoeren nog optimaal werken. Is dit namelijk niet het geval, dan dien je wellicht een deel te slopen om te kunnen vervangen. Dit kun je beter in het begin weten dan als je alweer begonnen bent met de opbouw van je badkamer.

Tijdelijke mobiele douchecabine aanschaffen

Door een mobiele tijdelijke douchecabine aan te schaffen, zorg je ervoor dat je ook tijdens een badkamer renovatie nog kunt blijven douchen. Deze unit kun je eenvoudig huren en neer laten zetten op een plek waar jij wilt. Ook in de garage of de tuin is een optie, aangezien het een dichte unit is waardoor je deze eenvoudig overal kunt laten plaatsen en aansluiten. 

Slopen

Dit gedeelte kun je eenvoudig zelf doen om kosten te besparen. Zorg ervoor dat je je puin goed scheidt en vervolgens gelijk afvoert om rommel in je badkamer te voorkomen. Als je dit gedeelte achter de rug hebt, kun je beginnen met het opnieuw opbouwen van je badkamer. 

Monteurs regelen

Als je deze punten hebt doorlopen is het van belang om monteurs te regelen voor eventueel leidingwerk of elektra. Als je hier geen verstand van hebt, is het zeker geen aanrader om dit werk zelf uit te voeren. Schakel daarom een professional in en zorg dat je deze vroegtijdig reserveert om lange wachttijden te voorkomen. Vakmensen komen momenteel om in het werk en het zou zonde zijn als je moet wachten met je badkamerverbouwing omdat je geen monteurs kunt vinden.