Laat ook zonnepanelen op je bedrijfspand plaatsen

Als ondernemer ben je vast wel eens in gesprek geweest met vrienden of collega’s over het verduurzamen van je bedrijf. Een van de manieren daartoe is door gebruik te maken van zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je geld besparen op je energiekosten en draag je bij aan een beter milieu. Maar hoe kies je een goede zonnepanelenleverancier voor jouw bedrijf? In dit artikel geven we je vijf tips die je helpen bij het vinden van een goede leverancier van zonnepanelen voor zakelijk voor op jouw bedrijfspand.

Kies een betrouwbare leverancier

Voordat je een keuze maakt voor een zakelijk gepositioneerde zonnepanelen leverancier, is het belangrijk om te kijken naar de ervaring van het bedrijf en hun reputatie in de markt. Ga op zoek naar reviews en bekijk hun zakelijke klantenportfolio. Zo weet je of het bedrijf betrouwbaar is en of ze jou de kwaliteit kunnen bieden die je zoekt.

Ga na of het bedrijf service biedt

Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering en daarbij hoort een goede service. Check of het bedrijf service biedt zoals het installeren van de zonnepanelen en het onderhou ervan. Een goed bedrijf neemt deze zaken uit handen en kan je helpen om het meeste rendement uit jouw zonnepanelen te halen.

Check de garantie

Ook al kies je voor kwalitatieve zonnepanelen, er kan altijd iets fout gaan. Vraag daarom naar de garantie die het bedrijf biedt. Goede zonnepanelen hebben een garantie van minimaal 10 jaar, maar sommige leveranciers bieden zelfs tot 25 jaar garantie.

Kijk naar de totale kosten

Veel bedrijven zijn bang voor de kosten die komen kijken bij de aanschaf van zonnepanelen. Echter, het kan ook voordelen opleveren. Bijvoorbeeld door de investering in zonnepanelen terug te verdienen met de besparing op energiekosten. Vraag daarom bij de leverancier om een overzichtelijke offerte met de totale kosten en besparingen die je kunt verwachten.

Vraag om advies op maat

Ieder bedrijf is anders en heeft andere energiebehoeftes. Daarom is het belangrijk om advies op maat te krijgen. Een goede zonnepanelenleverancier zal met jou meedenken over de beste oplossing voor jouw bedrijf. Bijvoorbeeld door het aantal benodigde zonnepanelen te berekenen aan de hand van jouw bedrijfsgegevens.

Samenvatting

Er zijn veel zonnepanelenleveranciers op de markt die zich richten op de zakelijke markt. Door gebruik te maken van de bovenstaande tips kun je echter een goede keuze maken en een betrouwbare leverancier vinden. Zo draag je bij aan een beter milieu en bespaar je ook nog eens flink op je energiekosten. Twijfel je nog over het aanschaffen van zonnepanelen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden bij verschillende leveranciers en bekijk de voordelen die zonnepanelen jou als ondernemer kunnen bieden.

Bron: Janszon