Kunstgras op je dakterras

Een dakterras is heel anders dan wanneer je in het bezit bent van een tuin. In een tuin kun je gras leggen, bloemen in de grond poten en vanuit de grond groeit van alles. De meeste dakterrassen zijn veelal wat saai. Vaak zie je veel beton en worden er tegels op het dak gelegd, zodat het dakterras één grote grijze massa is. Dit hoeft niet. Je kunt een dakterras volledig omtoveren tot een eigen tuin. En het voordeel daarvan is dat je geen last hoeft te hebben van ongewenst onkruid wat in een tuin wel spontaan uit de grond groeit. Om je woning direct van een geheel ander look te voorzien kun je gebruik maken van kunstgras dakterras.

Hoe en waarom?

Natuurlijk gras op het dakterras is niet mogelijk, maar kunstgras juist heel goed. Zodra je over je dakterras uitkijkt, lijkt het alsof je de tuin inkijkt. Vooral het uiterlijk van goede kwaliteit kunstgras doet niet onder voor natuurlijk gras. Het is heel gemakkelijk aan te brengen, omdat kunstgras verkrijgbaar is in rollen. Het voelt zacht als je erover heen loop en ook kinderen kunnen er naar hartenlust veilig op spelen. Daarnaast heeft kunstgras een dempend effect. Wanneer je dus onder je dakterras woonruimte hebt, zal dit geen geluidsoverlast geven.

Veel aanpassingen om kunstgras op een dakterras te leggen hoeven er niet te gebeuren. Wel is het handig als het dak egaal is en eventueel kun je eerst een laag geotextiel leggen. Het is een kwestie van de rollen gras over je dakterras uit te rollen en vast te zetten en het gras ligt er naadloos bij. Je kunt het ook overal voor gebruiken, dus zet er een tuinset op of grote bloempotten om het tuineffect nog meer te versterken. Dus ook voor een dakterras is kunstgras de ideale oplossing.