Huis verkopen? Met deze tips is je huis zó verkocht

Wil jij graag jouw huis verkopen? Dan is het tijd om een aantal voorbereidingen te treffen. Ondanks dat het soms zo simpel lijkt om simpelweg een aantal foto’s te maken en deze online te zetten, komt er toch wat meer bij kijken. Vooral als je wilt dat jouw huis zo snel mogelijk verkocht wordt én dat jouw huis verkocht wordt voor de beste prijs. Wij hebben hier een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

Laat een taxatie uitvoeren

Allereerst is het enorm van belang dat je jouw woning in de verkoop zet voor de juiste prijs. Laat dus altijd eerst een taxatie uitvoeren. Wanneer jij jouw woning voor de juiste prijs online zet, is de kans groot dat het binnen no-time verkocht is. Vraag jij te veel voor de woning? Dan zullen kopers direct afhaken.

Geef geïnteresseerde kijkers een deadline 

Wil jij potentiële kopers het gevoel geven dat ze er snel bij moeten zijn? Geef dan tijdens een kijkavond een deadline op wanneer ze een bod mogen doen. De deadline wekt wat urgentie op bij potentiële kopers, waardoor ze sneller geneigd zijn om toch een bod te plaatsen. Een simpele truc dus om jouw huis snel te verkopen!

Leeg huis

Geduld hebben is erg belangrijk

Soms is de drang om jouw huis te verkopen zo erg dat je het liefst het eerste beste bod accepteert. Toch raden wij aan om geduld te hebben. In veel gevallen is het de moeite meer dan waard om die extra twee weken te wachten en om de eerste paar boden niet te accepteren. In het einde zal het zeker zijn vruchten afwerpen en heb jij jouw woning nog steeds snel verkocht.

Wees niet bang om te onderhandelen

Een geïnteresseerde koper zet vaak als eerst laag in. Ondanks dat dit eerste bod nog steeds een mooi bedrag kan zijn, is het zeker niet erg om een tegenbod te geven. Als een koper echt geïnteresseerd is in de woning zijn ze vaak bereid om het tegenbod te accepteren. Door te onderhandelen garandeer je dat beide partijen helemaal tevreden zijn met de uiteindelijke prijs.

Vertrouw op het expertise van een makelaar

Aan het eind van de dag is het het beste om te vertrouwen op de expertise van een makelaar. Zij hebben al jaren ervaring met het verkoopproces van een huis en weten als geen ander wat belangrijke punten zijn om op te letten. Door een makelaar erbij te betrekken hoef jij je zo min mogelijk zorgen te maken over de praktische zaken en kan jij volop genieten van de laatste maanden in jouw woning zonder te veel stress.