Hoe kan je jouw schilderij of decoratie thuis kunt verlichten?

Een vraag die we vaak horen is “Hoe verlicht ik mijn nieuwe schilderij?” Dit is een onderwerp dat dat belangrijk is voor de schilderijverlichting. Het is zonde om een schilderij in huis te hebben die niet mooi verlicht is. Omdat de verlichting van een stuk zo belangrijk is om van het werk te kunnen genieten, wilden we een diepe duik nemen in de verschillende verlichtingsopties die je in jouw huis of kantoor kunt gebruiken terwijl je jouw schilderij met schilderijlampen tentoonstelt.

Aanbevolen verlichtingsarmaturen voor plafondmontage

De meest gebruikelijke manier om kunstwerken effectief te verlichten, is door een plafondarmatuur te installeren die zich richt op een individueel schilderij. Bij de meeste armaturen kunt u het type lamp van jouw keuze gebruiken, dus je bent vrij om het armatuur te gebruiken dat het beste aansluit bij de esthetiek van uw huis. Wanneer je de lamp op het schilderij richt, concentreer je dan op het benadrukken van het middelpunt van de aandacht in het schilderij.

Plafondlamp plaatsing

Het correct plaatsen van jouw armatuur is essentieel om het maximale uit jouw product te halen. Installeer plafondlampen zodat de lamp een hoek van ongeveer 30 graden – 45 graden heeft met het kunstwerk. Als het armatuur te recht boven je hoofd wordt geplaatst, heb je harde schaduwen op het schilderij. Als de lichthoek te vlak is, krijg je een onaangename schittering van de kunst.

Als het plafond erg hoog is, wil je ook een lamp met een hoger wattage en een smalle lichtbundel kopen om de langere afstand te compenseren. Een lamp van 10 ° zal een schilderij van 30 x 30 verlichten wanneer deze op een plafond van 6 meter wordt gemonteerd.

Aanbevolen op schilderij gemonteerde lampen

Veel ruimtes met hoge plafonds of een roterende inventaris kiezen ervoor om schilderijlampen direct op een schilderij te monteren. Deze techniek verlicht elk stuk prachtig, ongeacht waar het zich bevindt. Lampen op een schilderij worden meestal aan de achterkant van schilderijen bevestigd en gebruiken vaak kunstveilige lampen. Raadpleeg de lampspecificaties en kies er een met licht dat geschikt is voor jouw huis.