Geef je slaapkamer een Scandinavische stijl met een dekbedovertrek

De dekbedovertrek is het centrale punt van je slaapkamer. Hoewel je in eerste instantie verwacht dat dit het bed zal zijn, is het de dekbedovertrek die het beste zichtbaar is en dus een grote impact heeft op de algehele uitstraling van de kamer. Je kunt daarmee dus ook je stijl bepalen.

Scandinavisch interieur

dekbedovertrek

Een populaire interieurstijl is de Scandinavische. Hiermee wordt een minimalistische inrichting bedoeld met veel natuurlijke materialen en lichte, effen kleuren. De Scandinavische stijl is populair door haar eenvoud maar ook betaalbaarheid. Bij grote woonwinkels kun je Scandinavische elementen voor in je interieur kopen. Maar ook online vind je veel accessoires, textiel en meer om deze stijl toe te passen. 

Wil je jouw slaapkamer een Scandinavische uitstraling geven? dan is de makkelijkste plek om te beginnen je dekbedovertrek. Een dekbedovertrek is een relatief betaalbaar product met toch grote impact op je interieur. 

Waar moet je op letten?

dekbedovertrek

Om binnen de Scandinavische stijl te blijven met je dekbedovertrek kun je het beste kiezen voor een effen kleur. In deze interieurstijl zie je veel wit, lichtgrijs, beige en donkergrijs. Maar ook geel en blauw kunnen hieronder vallen. Waar het met name om gaat is het minimalistische ontwerp. Je kiest dus voor een effen kleur of een kleine stip die niet te prominent is. Ruitjes en strepen kan ook, als het maar een rustig design heeft. Het idee van Scandinavische interieurs is dat het zorgt voor rust in je huis en je hoofd.