Voordat je de keuze maakt om een vloercoating te laten realiseren in je woning zal je tot de vaststelling komen dat het de moeite waard kan zijn om een offerte op te vragen. Voor een zogenaamde vloercoating offerte geldt dat ze een duidelijk beeld geeft van de verschillende mogelijkheden waarover je beschikt met betrekking tot de realisatie van de coating in jouw woning. Dat is echter niet alles. Daarnaast zorgt het er namelijk eveneens voor dat je niet wordt verleid om een sprong in het financiële diepe te wagen. In ieder geval, overweeg jij ook de plaatsing van een vloercoating in je huis? Dan is een offerte aanvragen eigenlijk altijd iets wat je eerste moet doen.

Welk type vloercoating wil je in je woning laten realiseren?

Een vloercoating offerte kan in de praktijk pas worden aangemaakt wanneer de vakman over bepaalde informatie en voorkeuren beschikt. Dit betekent dat je in eerste instantie voor jezelf zal willen uitmaken aan welke eisen deze vloer voor jou moet zien te voldoen. Dit betekent om te beginnen dat je een keuze zal moeten maken tussen de verschillende soorten materialen waar een dergelijke vloer uit gerealiseerd kan worden. Denk wat dit betreft concreet aan onder meer:

  1. Epoxy; 
  2. Polyurethaan;

Voor deze eerste geldt dat ze in de praktijk doorgaans wat voordeliger is in vergelijking met de tweede. Voor mensen die slechts over een beperkt(er) budget beschikken kan dit van belang zijn om rekening mee te houden. Hou er bovendien ook rekening mee dat de totale oppervlakte van deze coating bepalend kan zijn voor niet alleen de eindprijs, maar ook voor de prijs die per vierkante meter dient te worden betaald. Ook hier zal je zeker rekening mee willen houden.

Waarom een vloercoating offerte aanvragen? 

Een vloercoating offerte zorgt ervoor dat je een goed beeld krijgt van niet alleen de standaard kostprijs van de vloercoating voor jouw woning, maar ook van de eventuele meerkosten. Het is namelijk in de praktijk zo dat er buiten de standaard kosten ook rekening mee moet worden gehouden dat er bepaalde extra kosten aangerekend kunnen worden. Dit is echter geheel afhankelijk van de eisen of verwachtingen waarover je beschikt. Eventuele extra kosten kunnen aangerekend worden wanneer je graag wil dat je vloercoating beschikt over:

  • Een antislip laag;
  • Brandvertragende eigenschappen;
  • Lichtgevende eigenschappen;
  • Aanduidingen op de ondergrond;
  • Antistatische eigenschappen;

Zijn deze eigenschappen of kenmerken voor jou niet van toepassing? Dan zal je tot de vaststelling komen dat deze uiteraard geen impact zullen hebben op de kosten van je vloercoating offerte.

Kan een vloercoating ook voor jouw woning interessant zijn? 

Een vloercoating offerte wordt tegenwoordig ontzettend vaak aangevraagd. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen, integendeel. Het is immers in de praktijk zo dat een dergelijke coating in vergelijking met een gietvloer toch best wel wat voordeliger is. Dat terwijl de eigenschappen eigenlijk grofweg hetzelfde zijn, althans in zekere zin dan. Het spreekt voor zich dat een vloercoating een behoorlijk stuk dunner is in vergelijking met een gietvloer van G-vloeren.nl. Waardoor deze niet bestand is tegen zware mechanische belasting. Bijgevolg is ze ook niet zo duurzaam als een gietvloer. Kan je daarmee leven? Dan is het aanvragen van een vloercoating offerte zeker en vast iets interessants om te overwegen.