Bestron ventilator

Als het aankomt op ventilatoren dan zijn er een aantal verschillende types die verkrijgbaar zijn. Het doel van een ventilator is om verkoeling te brengen in warme huizen of kantoren tijdens de zomer. Elk type ventilator dat er op de markt is doet dit op een net wat andere manier. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende varianten bespreken. Op die manier zullen we ook laten zien in welke situatie een bepaald type juist beter werkt dan een ander type. Ventilators beginnen met vrij eenvoudige modellen tot aan erg uitgebreide varianten met allerlei handige extra opties. Laten we beginnen.

Bestron ventilator

De tafel ventilator

De meest voorkomende vorm. Het betreft een variant die op grote schaal door mensen wordt gebruikt. Het is ook de goedkoopste variant omdat het een relatief simpele uitvoering is. Deze ventilatoren zijn verkrijgbaar in kunststof of metaal. De metalen versies zijn uiteraard, gezien hun materiaal, wat duurder. Uitgebreide modellen komen met een afstandsbediening. Dit is handig als je heen zin hebt om continue te moeten opstaan om hem harder, zachter, aan of uit te moeten zetten.

De staande ventilator

In principe identiek aan de vorige ventilator. Met dien verstande dat deze variant op een statief staat zodat ie op buik- ooghoogte komt. Het voordeel van deze variant is dat hij zo dichter bij de warme lucht zit (want warme lucht stijgt op) en zo de lucht in beweging brengt om tot een goede circulatie en afkoeling te komen.

Toren ventilator

Deze smalle en hoge variant ziet er niet uit als een typische ventilator. Het is ongeveer een meter hoog en erg smal, zo heeft hij geen rond roterend blad maar is hij rechthoekig van vorm. Hij heeft dezelfde functies als de bovenstaande modellen. Als extra heeft hij een functie waardoor je geen geluid van de waaier hoort.

Vloer ventilator

Een Bestron ventilator op de vloer is pas echt een goede formule. Dit komt omdat de koude lucht zich niet bovenaan maar onderaan de ruimte begeeft. Zodoende kan de Bestron ventilator die op de vloer staat de koelere lucht omhoog blazen. Er ontstaat zo een circulatie van lucht. De warme lucht wordt naar beneden gedwongen en koelt zo af.