De voor- en nadelen van een tegelvloer

Ben je toe aan een nieuwer vloer of ben je uitgekeken op de huidige vloer? Dan is het tijd om inspiratie op te doen voor een nieuwe vloer. Er is tegenwoordig een enorm aanbod aan vloeren en iedere vloer heeft andere voor- en nadelen. Voordat je een vloer gaat aanschaffen is het handig om de voor- en nadelen op te zoeken en te overwegen of de vloer bij jouw huishouden past. Ben je benieuwd naar de voordelen van een tegelvloer? Lees dan verder en kom erachter!

Voordelen 

Het grote voordeel aan een tegelvloer is dat de vloer gemakkelijk schoon te maken is. De vloer is waterbestendig en daardoor kun je er met een dweil overheen. Ook zullen er geen vlekken in de vloer trekken als iemand erop morst. Doordat de vloer zo stevig is, hoef je niet op te passen met agressief schoonmaakmiddel. Schoonmaakmiddelen zullen de vloer namelijk niet aantasten. Een ander voordeel aan een tegelvloer, is dat deze erg duurzaam is. Tegels zijn erg stevig en gaan daardoor erg lang mee. 

Nadelen 

Naast de voordelen, zitten er ook nadelen aan een tegelvloer. Tegels kunnen erg koud en hard aanvoelen. In de winter zal je altijd op schoenen of pantoffels moeten lopen, omdat je anders last krijgt van koude voeten. Dit probleem is ook te verhelpen door de vloerverwarming aan te zetten, maar dit kan wel voor een hoge energierekening zorgen. Doordat de tegels erg hard zijn, is het voor kinderen niet fijn om op te kruipen en te spelen. Je kunt natuurlijk een extra kleed om de grond leggen waar de kinderen op kunnen spelen. 
Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn van een tegelvloer, is het aan jou om te beslissen of het iets voor jou is. Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van Betting Ressing en ontdek het assortiment aan Tegels van Betting Ressing.