De Sfeer van een Plantenwand

Een aangename sfeer is wat veel mensen willen bereiken met het inrichten van hun huis en/of werkomgeving. Een mooie manier om meer sfeer te creëren is het neerzetten van planten of het aanleggen van bijvoorbeeld een dakterras tuin. Maar, wanneer men in de (binnen)stad woont ontbreekt vaak een mooi stuk groen. Nu de steden steeds groter groeien, zitten steeds meer mensen zonder een tuin. Voor het gebrek aan een tuin en planten is een plantenwand de perfecte oplossing. Een plantenwand is een oppervlakte volledig bedekt met planten. Behalve dat een het er mooi uitziet, heeft het ook voordelen voor de werksfeer en gezondheid.

De verschillende voordelen van planten

De aanwezigheid van planten op kantoor of in huis heeft verschillende voordelen. Zo zorgt de aanwezigheid van planten voor verbetering van de lucht, een betere nachtrust, minder kans op hoofdpijn, betere concentratie, verlaging van de kans op allergieën en daarbij werkt de groene kleur van planten rustgevend.

Daarnaast heeft de plantenwand ook nog zijn eigen voordelen: behalve dat het duurzaam is, heeft het ook een akoestische demping. Dit vermindert geluidsoverlast in een binnenruimte. Om die redenen is het neerzetten van planten of het laten aanleggen van een plantenwand een goede optie voor het verbeteren van de sfeer in een kantoor of woning.

Welke planten zijn geschikt voor een plantenwand?

Zowel normale planten als kruiden kunnen gebruikt worden voor een plantenwand. Hoewel, niet alle planten zijn geschikt voor een plantenwand. Er zijn verschillende kenmerken waar ze aan moeten voldoen. Zo moeten de planten namelijk goed kunnen groeien in potten en bakken en moeten ze aan het eind van het seizoen nog steeds goed eruit zien.

De volgende planten zijn goede opties om te gebruiken in een plantenwand: Varens, Basilicum, Begonia’s, Bromelia, Klimop, Rozemarijn, Vetplanten en Zuring. Wat deze planten gemeen hebben, is dat ze eenvoudig te kweken zijn en geen diepe grond nodig hebben om te groeien.